Nick Potts/PA via AP

Britanski bokser Tajson Fjuri izjavio je danas da očekuje da do kraja godine bude održan meč protiv Ukrajinca Aleksandra Usika za ujedinjenje svih titula u teškoj kategoriji, prenosi Skaj sports.

Fjuri je šampion u teškoj kategoriji u WBC kategoriji, a Usik ima IBF, WBA i WBO pojaseve. Fjuri i Usik su ranije dogovorili da borba bude održana do kraja godine u Rijadu.

“Očekujem da se naš meč održi u decembru. Tako mi je rečeno, nema razloga da ne verujem da će da bude tako. Usik mora da se bori protiv mene u decembru, nema drugog izbora. Potpisao je ugovor i ako se ne bude borio, biće tužen. On nema izbora”, rekao je Fjuri.

Fjuri će se narednog vikenda boriti protiv bivšeg šampiona teške kategorije UFC-a, kamerunskog borca Frensisa Nganua. Prema ranijem dogovoru borba će se voditi prema zvaničnim pravilima profesionalnog boksa, sa troje sudija u ringu koji će usvojiti sistem od 10 poena.

Usik je u avgustu odbranio titule svetskog šampiona u teškoj kategoriji u verzijama IBF, WBA i WBO, pošto je nokautom u devetoj rundi pobedio Britanca Danijela Dubou.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here