EPA-EFE

Optužbe na račun Rusije da je izazvala eksplozije na gasovodima “Severni tok 1” i “Severni tok 2” najgluplja su laž izrečena tokom 2022. godine, izjavio je voditelj televizijskog kanala “Foks njuz” Taker Karlosn.

Novinar je predstavio “najbolje primere laži u 2022. godini”, navodeći da je toga bilo veoma mnogo.

– Počećemo, međutim, od najverovatnije najgluplje ikada izrečene laži: Vladimir Putin je razneo svoje gasovode koji vode ka Evropi. Učinivši to, Putin je naneo štetu svojoj ekonomiji i oslabio svoje strateške pozicije u jeku oružanog sukoba. On stoji iza toga u svakom slučaju! – ironično je naveo Karlson.

Upravo su to “s potpuno ozbiljnim izrazima lica” saopštavali predstavnici američkih medija, dodao je on.

Televizijski voditelj je pokazao inserte iz programa CCN-a, na kojima voditelji i gosti, uključujući bivšeg direktora CIA Džona Brenana, gromoglasno optužuju Moskvu za eksplozije na gasovodima.

– Ostaje nam samo da se smejemo tome. A šta još imamo? Postoji, ipak, nešto što Džonu Brenanu možemo verovati: ako Džon Brenan nešto kaže, znači da je, najverovatnije, istina nešto potpuno suprotno. Ovaj slučaj nije izuzetak: Ne, Rusija nije raznela sopstvene cevovode – naglasio je novinar.

Karslon je dodao da su eksplozije na “Severnim tokovima” proizvod rada administracije predsednika SAD Džozega Bajdena, iza kog stoji njen potpis.

Teroristički napadi na dva ruska gasovoda koji izvoze gas u Evropu dogodili su se istovremeno 26. septembra. Nemačka, Danska i Švedska nisu isključile mogućnnost da je reč o ciljanoj diverziji.

Operater “Severnog toka”, kompanija “Nord strim AG” saopštila je da su oštećenja na gasovodima velikih razmera i da se ne može proceniti kada će cevovodi biti sanirani.
Glavno tužilaštvo Rusije je pokrenulo krivični postupak povodom akta međunarodnog terorizma.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je ocenio da se na “Severnim tokovima” dogodio teroristički napad.

– To je očigledno. Svi su to priznali. Čudno je, međutim, što je to čin međunarodnog, rekao bih, državnog terorizma. Zbog čega? Zbog toga što pojedinci, fizička, privatna lica ne mogu samostalno, bez podrške državnih struktura, da izvedu takve terorističke napade. Jasno je da je to učinjeno uz podršku država – rekao je ruski predsednik i dodao da u takvim slučajevima treba imati u vidu ko u tome ima neki interes.

3 COMMENTS

  1. Кад би анализирали шта лобисти,НАТО,Пентагон и политичари америке и ЕУ причају и воде политику… видјели бисте да је то 100% лаж.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here