Francuski poslanik: Angela, začepi!

0

blogs.lexpress.fr
Angela, bavi se svojim siromaštvom: Francuski poslanik Žan Luk Melanhon
 

Merkelova je opomenula Italiju i Francusku da nisu napravile dovoljno veliki napredak u sužavanju svojih budžeta, a Melanhon je na Tviteru odgovorio Merkelovoj: "Bolje se koncentrišite na siromaštvo vlastite zemlje i raspadajuću infrastrukturu".

Portparol nemačke kancelarke Stefan Sibert "ceni mišljenje francuskog zastupnika", ali odgovara da se "mogao izraziti prijateljskim rečima".

Belgija, Francuska i Italija dobile su krajem novembra "zadatak" da do marta naredne godine svoju potrošnju usklade sa pravilima EU. Francuska i Belgija izložene su velikom ekonomskom pritisku u ovoj godini, pa stručnjaci strahuju da bi mogle da prekorače budžete. EU upozorava da bi se te dve zemlje mogle naći na udaru disciplinskog postupka.

I Italija je nedavno odgovorila na kritike Merkelove. Podsekretar za pitanja EU Sandro Gozi poručio je Berlinu da bi trebalo da se okrene "domaćoj potražnji i manjku investicija".

"Bio bi to veliki doprinos, jer EU još čeka da Nemačka to učini", rekao je Gozi i napomenuo da "italijanska vlada nikada sebi nije dopustila da kritikuje neku članicu EU, a da od Nemačke traži podjednako poštovanje".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here