Frizer koji vraća osmeh bolesnoj deci

0

 

Vitorio je prošao tretman hemioterapije u bolnici u Santjagu, a njegov otac je imao prilike da vidi decu obolelu od karcinoma kako gube kosu zbog hemioterapije.

 

Marčelo je napravio periku svom sinu i kaže da je to bila najbolnija perika koju je ikad pravio. U bolnici ga je dirnula i patnja devojčica i mladih devojaka koje bi ostale bez kose, što je uticalo na njihovu borbu sa teškom bolešću. Tako je došao na ideju da njegove mušterije poklanjaju kosu, a on je unajmio vlasuljare koji prave perike od prirodne kose.

 

Odraz u ogledalu

Isidora Serano ima 14 godina i leči se od raka kostiju. Nekad joj je izazak na ulicu predstavljao pravu muku, jer su ljudi stalno buljili u nju.

Od 2009. godine Marčelo je poklonio 300 perika i stalno gostuje na televiziji i radiju pozivajući žene da poklone kosu, jer za jednu periku potrebna je najmanje kosa tri žene. Mora biti zdrava, duga najmanje 35 cm, i da nije preterano suva.
Perika od prirodne kose u Čileu košta oko 670 dolara, a mnogi pacijenti ih ne mogu priuštiti. Marčelo kaže da mu je najveći dar osmeh na licima devojčica koje su marame zamenile kosom.

Perike ručno izrađuju dve vlasuljarke sa posebnom pažnjom, jer znaju kome su namenjene. Aleksandra Munjoz ima pet godina i izgubila je kosu zbog terapija za tumor na mozgu. Od Marčela je dobila na poklon periku od prave kose i odlučila da obuče novu haljinu i pozira Rojtersovom fotoreporteru Rodrigu Garidu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here