Frižider za Laziće

0

Aktivisti "Nemanjića" u kući porodice Lazić
 

Osmočlanu porodicu Lazić čine otac Radomir, majka Snežana i šestoro dece: Dobrija (13), Daliborka (11), Mira (10), Ratko (8), Ranka (6) i Ceca (4).

Deca koja pohađaju školu, pešaće svaki dan četiri KM u jednom pravcu, kroz šume, njive, po kiši i snegu, ali redovni su đaci i ne izostaju sa časova. Roditelji Radomir i Snežana nisu zaposleni jer u kraju u kome žive, brdskom delu istočne Srpske, naći posao je "nemoguća misija".

Otac porodice ponekad radi i to kad nađe posao na jedan dan, imaju nešto malo stoke od koje preživljavaju, a jedini sigurni prihod im je od dečjeg dodatka koji iznosi skromnih 140 konvertibilnih maraka

– Kuća u kojoj živimo je u lošem stanju, mnogo toga, od krova do temelja bi trebalo obnoviti, ali novac za materijal nisam u stanju da zaradim – jada se Radomir.
– Nedostaje nam mngo toga, a najveći problem nam je bio nedostatak frižidera, zbog čuvanja hrane, koja se posebno u letnjem periodu brzo kvari.

– Nakon saznanja šta je ovoj porodici najhitnije, odmah smo odlučili da im kupimo

Zahvalnost putem telefona

Lazići su po prijemu paketa koji su im poslati iz Švajcarske nazvali telefonom humanitarce iz Tićina i preneli svoju veliku zahvalnost na pomoći koju su dobili.

potrebni frižider i da to bude prva pomoć naše organizacije – kažu "Nemanjići" koji ne žele da niko poimneice daje izjave u njihovo ime jer sve rade smatraju zajedničkim naporom.

Frižider su platili 306 franaka, po povratku u Švajcarsku ugroženoj porodici Lazić poslali su i pez paketa nove odeće, koju su dobili od firme "Manor" iz Bijaske i Belinzone.
– Planiramo u narednom periodu ponovo da posetimo porodicu Lazić i uručimo im novu pomoć – obećavaju humanitarci iz Tićina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here