commons.wikimedia/RIA Novosti
Ruski specijalci (Foto: Arhiva)

„Sjedinjene Američke Države dostavile su Rusiji informacije o pripremama terorističkih napada na ruskoj teritoriji“, rekao je novinarima direktor Federalne službe bezbednosti Rusije Aleksandar Bortnikov.

Prema njegovim rečima, SAD i Rusija i dalje razmenjuju informacije o pripremama terorističkih napada i pružaju međusobnu pomoć u istragama o napadima koji su se već dogodili.

SAD su, kako je podsetio Bortnikov, ranije upozorile ruske snage bezbednosti o terorističkom napadu koji je pripreman u Kazanskom hramu u Sankt Peterburgu, a Rusija je pomogla Amerikancima da istraže teroristički napad tokom Bostonskog maratona.

– Sasvim nedavno Amerikanci su nam, takođe, dostavili informacije o konkretnim osobama, planovima za napade na teritoriji naše zemlje – rekao je Bortnikov u Sočiju nakon savetovanja šefova specijalnih službi država-partnera FSB.

General nije hteo da navodi detalje. On je ranije saopštio da je od početka godine u Rusiji sprečeno 39 terorističkih napada.

Bortnikov je naglasio da je FSB uvek održavala kontakte s američkim specijalnim službama bez obzira na spoljnopolitičku situaciju.

– Politika je politika, a rad na nivou neposrednih izvršilaca treba da bude stalan, od toga mnogo zavisi – rekao je Bortnikov.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime