Gde će im duša: Sud čistačici koja je pokušala da se ubije dao otkaz?!

0

Trebalo je prvo da počisti sud pa onda da se ubija ako baš želi, smatra direktor suda
 

Prema policijskom izveštaju, koji je poslodavac iskoristio za obrazloženje otkaza, radnica je 07. aprila pokušala da se ubije skokom s krova Opštinskog suda u Samoboru. Zadobila je teške povrede, a posle lečenja u KBC-u Zagreb lečenje je nastavila u Psihijatrijskoj bolnici Sveti Ivan. Poslodavac Župančić tešku životnu dramu spremačice iskoristio je da bi joj uručio otkaz s obrazloženjem da ona zbog pokušaja samoubistva nije obavila posao za koji je zadužena – čišćenje zgrade suda.

 

Pozivajući se na odredbe Zakona o radu, predsednik suda navodi: "Nameštenica I.M. nije postupala u skladu s navedenim jer je usled pokušaja samoubistva za vreme radnog vremena ostao neizvršen posao koji je preuzela – čišćenje prostorija Opštinskog suda u Samoboru, a takvo njeno ponašanje je protivno i Etičkom kodeksu državnih službenika".

 

 

Hrvatski Sindikat državnih i lokalnih službenika i nameštenika, potez predsednika suda u Samoboru nazvao je besprimernim, navodeći da je "nesrećna žena de facto optužena zbog toga što pre pokušaja samoubistva nije počistila do kraja zgradu suda".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here