General: Za Srebrenicu krivi i homoseksualci

0

Holandski vojnici ispred srebreničkih muslimana u Potočarima 1992. godine

 

Šijen, bivši komandant u NATO-u i nekadašnji viši oficir američkih marinaca, ovo je izjavio tokom saslušanja pred senatskom komisijom, gde se izjasnio protiv predloga predsednika Baraka Obame da osobe koje se javno izjašnjavaju kao homoseksualci mogu da služe u američkoj vojsci.

 

Šijen je rekao da su se vojske evropskih zemalja promijenile posle završetka hladnog rata i zaključile da "više nema potrebe da budu aktivno sposobne za borbu"

 

 

On je rekao da je proces "socijalizacije" uključivao "otvoreni homoseksualizam", što je, po njegovim rečima, dovelo do "fokusiranja na mirovne operacije, jer se nije verovalo da će Nemci ponovo napasti ili da će se Sovjeti vratiti".

 

"Slučaj na koji ukazujem je onaj kada su Holanđani imali zadatak da brane Srebrenicu od Srba. Bataljon je bio nedovoljno jak, loše vođen, a Srbi su došli u grad, vezali lisicama vojnike za telefonske stubove, odveli muslimane i pobili ih", izjavio je bivši američki general.

 

Predsednik Senatske komisije za oružane snage Karl Levin insistirao je da Šijen objasni svoje komentare o Srebrenici.

 

"Da li su vam holandski lideri rekli da se to dogodilo jer je tu bilo vojnika homoseksualaca?", upitao je Levin.

 

"Da", odgovorio je Levin i dodao: "Rekli su da je to bio deo problema".

Šijen, koji je penzionisan 1997. godine, dodao je da mu je to rekao bivši načelnik Generalštaba holandske armije.

 

Levin je žustro odbacio Šijenove navode i rekao da povezivanje masakra u Srebrenici sa homoseksualcima u holandskoj vojsci "potpuno promašuje metu".

 

Neuspeh holandskih pripadnika mirovnih snaga UN da odbiju napad snaga Srba u BiH "nije imao ništa sa seksualnom orijentacijom", nego je bio povezan sa "njihovom obukom i pravilima angažovanja", zaključio je Levin.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here