EPA-EFE/YURI GRIPAS
Džo Bajden

Većina članova Predstavničkog doma američkog Kongresa spremna je da podrži inicijativu za pokretanje istrage o postupku opoziva američkog predsednika Džoa Bajdena, izjavila je kongresmenka Mardžori Tejlor Grin.

„Sada sam uverena da imamo dovoljno glasova u Domu kada se vratimo u septembru da konačno otvorimo istragu o opozivu“, napisala je Tejlor Grin na platformi X (Tviter).
Da bi inicijativa prošla u Predstavničkom domu, potrebno je da je podrži više od polovine kongresmena, prenosi Tanjug.

Početkom septembra, Grin je saopštila da je vreme da Bajden dostavi svu komunikaciju na svoje ime ili pseudonime, bankovne izvode, izvore prihoda, dnevnik posetilaca i detalje sastanaka iz svog doma u Delaveru, kao i „listu prepisanih recepata koji prikrivaju njegov mentalni pad“.

Predsedavajući Predstavničkog doma američkog Kongresa Kevin Mekarti ranije se izjasnio u prilog glasanju za pokretanje istrage o opozivu Bajdena.

Makarti je izvestio da mu informacije koje su prikupili republikanci omogućavaju da pokrene pitanje opoziva Bajdena.

Prema njegovim rečima, porodica predsednika SAD je umešana u „kulturu korupcije“.
Makarti je naveo da istraga o navodnoj umešanosti u korupcijske aktivnosti predsednika SAD i njegovog sina Hantera Bajdena, diktira potrebu da se pokrene postupak opoziva šefa države.

Kako je primetio jedan kongresmen, takav postupak će proširiti mogućnost američkog Kongresa da prikupi informacije neophodne za istragu protiv predsednika.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here