Glavobolja zbog tapkanja po snegu, glavobolja zbog vetra

0

Beta/AP/The Herald-Mail/R. D.
Mnogi Beograđani jutros niju pokrenuli kola već su pohrlili ka autobuskim stanicama
 

– Bilo je problema na liniji 501 prema Rušnju gde su se dva autobusa poprečila ali su izvučeni uz pomoć kamiona Beograd puta kao i na liniji 46 – rekao je gradski menadžer Goran Vesić koji je sa sekretarom za saobraćaj Dušanom Rafailovićem obišao tokom jutra operativni centar GSP Beograd.

Vesić je istakao da ima manjih problema na linijama 49 koja je skraćena do Trošarine, 26 koja je skraćena do Braće Jerković i 305 koja je skraćena do crkve u Ritopeku. On je dodao da je bilo i manjih problema na linijama 29 i 18.

– Sve ove probleme rešavamo u hodu i moram da odam priznanje zaposlenima u GSP na odličnoj organizaciji posla u ovim otežanim uslovima – istakao je on.

Zbog vetra još hladnije

Nastavlja se nepovoljan uticaj vremenskih prilika. Kardio i cerebrovaskularnim bolesnicima, kao i osobama sa disajnim problemima se naročito preporučuje da primene savete lekara. Neophodno je adekvatno odevanje, jer osećaj hladnoće može biti dodatno pojačan zbog jakog vetra. Mogu biti izraženi glavobolja, nervoza i neraspoloženje.

Đaci iz deset sela na Suvoboru zbog snežnih nanosa danas nisu mogli da dođu u školu, zbog čega nije organizovana nastava. Direktor Osnovne škole "Ivo Andrić" u Pranjanima Zoran Pantović kaže da je jako nevreme stvorilo snežne nanose na putevima zbog čega đaci i nastavnici nisu mogli da dođu u školu.

Vozači autobusa Saobraćajnog preduzeća "Konvoj-travel" koji održava đačke linije u suvoborskom kraju Mikan Bralović i Čedo Vujičić jutros su krenuli da dovezu decu, ali nisu uspeli da dođu do zaseoka i mesta gde ih preuzimaju.

– Regionalni put za Gornji Milanovac je nerašcišćen i nijedan autobus prema ovom gradu nije jutros krenuo, a pojedini delovi pranjanskog kraja su ostali i bez električne energije – rekao je Bralović.

Auto-moto savez Srbije upozorio je vozače na poledicu na putevima i otežan saobraćaj zbog snega koji je tokom noći padao u većem delu zemlje.

Sneg se i danas očekuje u Srbiji, a meteorolozi najavljuju pretežno oblačno, vetrovito i hladno, uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača i stvaranje snežnih nanosa naročito u planinskim predelima. Sredinom dana na severu i zapadu, a do kraja dana i u ostalim krajevima očekuje se postepeni prestanak snežnih padavina.

Vetar će biti umeren, povremeno jak, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura biće od minus šest do minus dva, a najviša dnevna od minus tri do nula stepeni.

U Beogradu će biti pretežno oblačno, vetrovito i hladno, povremeno sa snegom uglavnom tokom prepodneva. Vetar će biti umeren, povremeno jak, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura će se kretati od minus četiri, najviša dnevna oko minus dva stepena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here