Lična arhiva
Publika voli komedije: Postava za predstavu "Zadnji dinar"

Pozorišna trupa Gastarbajteri iz Beča bila je veoma aktivna proteklih dana, kako na pozornici, tako i van dasaka koje život znače. Glumci ove trupe izveli su peti put u Beču komediju “Zadnji dinar”, čiji je autor i reditelj Milinko Ametović Beganović. Uloge su uz njega tumačili Viktorija Velkova, Kata Bošnjak, Slavica Gunjević, Sava Jovanović, Tamara Tot Horgosi, Branislav Floranović, Slobodanka Knežević, Mijo Ćukurin, Zorica Đuđić, Milinko Ametović Beganović.

Posle tri uspešna izvođenja u ranijem periodu, za četvrto se početkom meseca tražila karta više, a zbog velikog interesovanja Gastarbajteri su pred publiku sa tom predstavom stali i peti put, pre nekoliko dana.

A, između dve predstave posetili su Bratislavu i time započeli, kako planiraju, redovna zajednička putovanja, koja će im pompći da ostanu dobro uigrani i povezani.

– Već duže vreme planiramo ta zajednička putovanja, ali nažalost, nismo bili u mogućnosti da ih realizujemo. Trenutno imamo najbolji ansambl do sada i ljude koji su veoma zanimljivi i puni ideja i životne radosti, pa smo baš sa njima i započeli ovu ideju – priča Ametović Beganović.

Prva stanica bila je prestonica Slovačke, a u planu su i drugi glavni gradovi Austriji susednih država. Kasnije verovatno i neka dalja i duža putovanja.

Posetili sve znamenitosti Bratislave

– Za sada nam je u planu da bar jednom mesečno svi zajedno negde otputujemo – dodaje naš sagovornik.

A, u trupi nema izdvajanja – putuju svi, kako glumci tako i oni koji ostaju iza scene, bez kojih nijedno pozorište ne može – šminkerke, snimatelji i drugi.

Ovog puta nisu baš svi bili u mogućnosti da putuju zbog ličnih obaveza, pa su put Bratislave krenuli predsednik udruženja Milinko, njegova zamenica Zorica Đuđić, šminkerka Nevena Tauzović i glumice Slobodanka Knežević, Tamara Tot Horgoši.

– Bilo je to zaista lepo putovanje sa puno smeha – naveo je Milinko.

U glavnom gradu Slovačke obišli su čuveni dvorac, a posle toga se popeli liftom do najvećeg mosta i restorana u Bratislavi, koji je visok čak 86 metara. Malim turističkim vozićem provozali su se starim gradom i saznali mnogo toga o Bratislavi i Slovačkoj. Na kraju, uživali su u fantastičnim ukusima u poslastičarnici Kormut, koja je , svojim enterijerom i celokupnim izgledom, podseća na neko davno prošlo vreme.

– Kada su sledećeg dana, članovi koji nisu bili prisutni, videli fotografije i čuli utiske, neki od njih su odlučili da narednog dana otputuju do Bratislave – rekao je Milinko i dodao da je reč o Branislavu Floranoviću i Senadu Filipoviću.

Druženje

Milinko otkriva i da su na njegovu inicijativu na put krenuli na pomalo zaboravljen način – vozom.

– Moja ideja je da na sva putovanja idemo vozom, a ne automobilom – baš zbog dobrog i nesvakidašnjeg druženja. Svi su se saglasili tako da smo putovali vozom.

Vozićem kroz stari deo grada

Traže nova lica

Gastarbajteri ne zanemaruju ni snimanje serija koje postavljaju na svoj Jutjub kanal.

– Uskoro se ponovo vraćamo i snimanju, naših Jutjub serija i za to tražimo nova lica. Svi zainteresovani mogu da kontaktiraju s nama putem našeg Fejsbuk profila Pozorište Gastarbajteri ili putem sajta – dodao je Milinko Ametović Beganović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here