Goraždevac strahuje od zaborava zločina

0

U crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u Goraždevcu juče je služen parastos za srpske dečake Ivana Jovovića i Panteliju Dakića, ubijene pre 11 godina na kupalištu na Bistrici. Parastosu su prisustvovali rodbina i prijatelji, predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju, kosovskih institucija i stotinak meštana.
Direktor Osnovne škole u Goraždevcu Milivoje Zdravković podvukao je da Goraždevcom kruži strah od zaborava, jer se crnog 13. avgusta sete samo o godišnjicama.
– Sve ostalo se svodi na bol i strah roditelja da će zločinci ostati neotkriveni, da će veo zaborava pokriti imena ubijenih Ivana i Pantelije – kazao je on.
Zamenik premijera Kosova Slobodan Petrović apelovao je na međunarodnu zajednicu da se ponovo otvori istraga o ubistvu srpske dece.
– Istraga u vezi sa ovim slučajem je zatvorena i ja apelujem i na
međunarodnu zajednicu i na lokalne institucije da je ponovo otvore i nađu one koji su svirepo oduzeli dva mlada života. Ovo je jedan od najstrašnijih zločina od dolaska međunarodnih snaga na Kosovo i mora biti rasvetljen – kazao je Petrović. On je podvukao da odgovorni za ubistvo dvoje i ranjavanje četvoro srpske dece moraju biti kažnjeni i izvedeni sud.
– Njihove porodice bar toliko zaslužuju, istakao je Petrović.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here