Gradskoj vlasti da se još smanje plate

0
Branislav Mitrović, predsednik pokreta Pozitivno Užice
 

Osnovali ste nedavno pokret Pozitivno Užice da biste se bavili lokalnim temama. Da li ćete imati podršku koju imaju gradski odbori stranaka?
– Pošto je pokret nasledio kompletnu infrastrukturu Ujedinjenih regiona Srbije iz Užica, kao i pet odbornika u gradskoj skupštini, logistika nam neće biti problem. Očekujem da nam se priključe svi Užičani koji žele da se brže rešavaju lokalni problemi.

Problema ima i previše, koji je najveći?
– Doskoro smo mislili da je nedostatak posla i novih radnih mesta najveći problem Užičana, ali problem sa vodosnabdevanjem, kao i dugogodišnji problem sa zagađenjem vazduha u ovom trenutku su najveći užički problem. Na sve to se nadovezuje katastrofalno stanje u gradskom budžetu, kao i minus u gradskoj kasi koji će do kraja godine dostići 400 miliona dinara, svakako otežavaju rešavanje bilo kog problema.

Kako se to desilo?
– Ono što se desilo prilikom izglasavanja drugog rebalansa budžeta posledica je neodgovornog ponašanja odbornika vladajuće većine. Neizglasavanje rebalansa budžeta ukazuje da postoje nesuglasice u koaliciji. Sloboda je značajno ime srpskog i jugoslovenskog fudbala. Iduće godine slavi devet decenija postojanja kluba, a o njoj gradski čelnici ne brinu kao da je klub iz Čačka.

Tražili ste da se gradonačelniku, članovima Gradskog veća, direktorima javnih preduzeća i javnih ustanova smanje zarade za još 10 procenata pored onih 10 koje je propisala Vlada. Zašto?
– Pošto je gradska kasa prazna i do sada od aktuelne gradske vlasti nismo dobili nikakav predlog mera, mi smo predložili smanjenje zarada. To je najmanje što ova gradska vlast može da učini. U budžetu bi po ovom osnovu ostalo 16 miliona dinara.

Ima li aktuelna vlast opoziciju?
– Vlast je uspela podelom funkcija da okupi skoro sve političke partije, izuzev Demokratske stranke i našeg pokreta. Mi ćemo im biti žestok kritičar jer ćemo ih svakodnevno podsećati na data obećanja, probleme koji muče građane, nestručnost i neodgovornost.

Da li će biti prevremenih izbora?
– Redovni lokalni izbori su 2016. godine. Međutim, ne bi me iznenadilo da ih bude zbog neslaganja u koaliciji i nerešavanja problema.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here