Nije važno samo kupiti zavesu i zakačiti je za 5 minuta. Ukoliko pogrešite dužinu, ne ispeglate je ili ne zakačite lepo, dom će izgledati neuredno i zarozano. Evo najčešćih grešaka koje činimo kada kačimo zavese…

Prva greška: Pre kupovine niste precizno izmerili dimenzije prozora
Prva stvar koju treba da uradite pre nego što kupite zavese je da izmerite prozore i razmislite kakve zavese želite i koje dužine one treba da budu pa tek onda da se zaputite u prodavnicu. Na taj način znaćete šta da tražite i manje su verovatnoće da ćete pogrešiti.

Druga greška: Zakačili ste zavese previse nisko
Ukoliko imate mali stan ili garsonjeru i kačite zavese nisko, vaš prostor izgledaće još manje. Zavesu zakačite što bliže plafonu kako bi prostor dobio na veličini. U sobi prosečnih dimenzija, idealno je da zavesa ne bude niže od 5 cm od tavanice ili donje ivice plafonske lajsne (ako je imate).

Treća greška: Kupili ste prekratke zavese
Duge zavese do poda daće vašem domu dašak luksuza, ali i vizuelno izdužiti prostoriju. Ukoliko želite da kupite draperije, dizajneri savetuju da budu dužine do poda jer ćete ih lako porubiti ako za to bude potrebe.

Četvrta greška: Izbegavajte peglu
Izgužvane zavese deluju neuredno, a samim tim i vaš dom delovaće tako. Pre nego što ih zakačite, uzmite peglu u ruke i lepo ispeglajte zavesu.

Peta greška: Niste dobro izabrali garnišnu
Kada birate zavese i draperije, morate misliti i na garnišnu. Ukoliko su draperije baš teške, potrebno je da izaberete masivnije i jače koje će izdržati teret. Mislite i na stil, u skladu sam vašim enterijerom i izabranom zavesom kupite lepu garnišnu tako da vaš prozor izgleda elegantno i ukusno.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime