Gruzija: Opozicija hoće dijalog sa Moskvom

0

Izjavu su potpisali lider partije Za pravednu Gruziju Zurab Nogaideli, predsednik Konzervativne partije Zvijad Dzidziguri, lider Partije naroda Koba Davitašvili i lideri još tri opoizicione organizacije, navodi agencija.

 

U izjavi se navodi da je subotnja "specijalna reportaža" o navodnom upadu ruske vojske u Gruziju TV "Imedi" bila "informativni teroristički akt protiv stanovnika Gruzije, koji je izvršio (predsednik Gruzije) Mihail Sakašvili radi očuvanja svoje vlasti".
 

"Ta emisija stvorila je opasnost po zdravlje ljudi, njihov duševni mir i život", istaknuto je u izjavi.
 

Novi dijalog na pomolu: Moskva

Bivša predsednica gruzijske skupštine a sada lider opoizicionog Demokratskog pokreta – Jedinstvena Gruzija, Nino Burdžanadze, ranije danas izjavila je da Gruzija "ima resurse za regulisanje odnosa sa Rusijom, ali da Mihail Sakašvili tih resursa nema".
 

Burdžanadze je u intervjuu dnevniku "Asaval-Dasavali" rekla da je u vreme posete Moskvi 4. i 5. marta i susreta sa ruskim funkcionerima "videla da postoje mogućnosti za vođenje dijaloga sa Rusijom i traženje puta za rešavanje problema koji postoje u odnosima dve zemlje".
 

"Sakašvili nema resursa za normalizaciju odnosa sa Rusijom i zato je toliko nervozan", rekla je Burdžanadze.
 

Rusija je posle "petodnevnog rata" u avgustu 2008. priznala nezavisnost gruzijskih autonomija Abhazije i Južne Osetije, koje je Gruzija proglasila okupiranim teritorijama i potom prekinula diplomatske odnose sa Rusijom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here