Gužve zbog početka raspusta u više pokrajina

0

 

Ovog vikenda počinju školski letnji raspusti u nemačkim pokrajinama Hesen, Rajnland Pfalc, Sarland, Baden-Virtemberg i Bavarska, što je sasvim dovoljno da se na i onako gustim nemačkim autoputevima stvore još duže kolone, posebno prema jugu, kada se očekuje da će mnogi poći na put. Iz nemačkog Automotosaveza (ADAC)
upozoravanju da oni koji ne moraju – ne kreću na put u petak između 14 i 19 časova, kao i u subobu između 10-18. Za one koji ipak moraju, ADAC predlaže dobro strpljenje i duge pauze, pošto će zastoji na pojedinim deonicma biti u dvocifrenim kilometrima (što je poslednjih nedelja bila česta pojava u Baden -Virtembergu, posebno na gradilištima, kojih i dalje ima puno).
Po prognozama ADAC u Nemačkoj se najviše zastoja očekuje na autoputevima: A1 Keln – Dortmund – Bremen – Hamburg – Putgarden; A2 Dortmund – Hanover- Berlin; A3 Keln- Frankfurt – Nirnberg; A4 Drezden – Erfurut – Kirhajmer Drajek; A5 Kasel – Frankfurt – Karlsrue – Bazel; A6 Manhajm – Hajlbron – Nirnberg; A7 Hamburg – Flensburg; A7 Hamburg – Kasel – Vircburg – Fisen; A8 Karlsrue – Štutgart – Minhen – Salcburg; A9 Berlin – Nirnberg – Minhen; A19 Vitstok- Roštok; A24 Berlin – Hamburg; A61 Menhengladbah – Koblenc – Ludvigshafen; A81 Štutgart – Zingen; A93 Intaldrajek – Kufštajn i obilaznice oko Minhena, Hamburga, Kelna i Frankfurta.
Zastoji sa rekordnom dužinom očekuju se i u Austriji, Švajcarskoj, Francuskoj, Holandiji, Italiji, Sloveniji i Hrvatskoj.
Posebno će biti opterećeni autoputevi A2 Klagenfurt – Filah, zatim Beč – Grac, A 10 Salcburg – Filah, A 12 Kufštajn – Arlberg, A 13 Insbruk – Brener, sve obilaznice oko Beča.
U Švajcarskoj će biti gužve na putu A2 Bazel – Ćiozo, ispred tunela Gotard, kao na ruti San Bernardino (A 13).
U Hrvatskoj se očekuju zastoji na naplatnim mestima, kao i ispred tunela Mala Kapela i Sveti Rok, na putu A1 Zagreb – Split, dok će zastoji u Sloveniji očekuju ispred tunela Karavanka.
U Mađarskoj se ne očekuju zastoji, a vozači će morati da računaju i na čekanja na graničnim prelazima.

 

 

Stanje se menja

Takođe se očekuju gužve na graničnim prelazima Hrvatske, Srbije, Bugarske, Grčke i Turske. Kao što je vozačima poznato, stanje na putu iz minuta u minut može da se promeni, pa svi koji žele da provere neku destinaciju, mogu da se obaveste preko besplatnog broja 0800 510- 1112 (radno vreme ponedeljak -subota od 8.00-20.00 časova) ili putem internet strane njnjnj.adac.de/maps.

Ne zaboravite vinjetu za Austriju

Nemački automoto savez upozorava vozače da ne zaborave da nabave vinjetu za Austriju, kao i da ih zalepe na predviđeno mesto. U suprotnom može im se desiti da plate kaznu od 100 evra. U tu sumu nije uračunata cena vinjete.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here