Gužve zbog početka raspusta u više pokrajina

0

Nemačka će ovog vikenda biti na točkovima: Kolona na autoputu
 

Iz nemačkog Auto-moto saveza (ADAC) upozoravaju da oni koji ne moraju ne kreću na put u petak između 14 i 19 časova, kao i u subotu između 10 i 18 časova. Za one koji ipak moraju, ADAC predlaže strpljenje i duge pauze, pošto će zastoji na pojedinim deonicama biti u dvocifrenim kilometrima (što je poslednjih nedelja bila česta pojava u Baden -Virtembergu, posebno na gradilištima, kojih i dalje ima puno).

 

Stanje se menja

Takođe se očekuju gužve na graničnim prelazima Hrvatske, Srbije, Bugarske, Grčke i Turske. Kao što je vozačima poznato, stanje na putu iz minuta u minut može se promeniti, pa svi koji žele da provere neku destinaciju, mogu se obavestiti preko besplatnog broja 0800 510-1112 (radno vreme: ponedeljak-subota od 8.00 do 20.00) ili putem internet strane njnjnj.adac.de/maps.

Po prognozama ADAC u Nemačkoj se najviše zastoja očekuje na autoputevima: A1 Keln-Dortmund-Bremen-Hamburg-Putgarden; A2 Dortmund-Hanover-Berlin; A3 Keln-Frankfurt-Nirnberg; A4 Drezden – Erfurut – Kirhajmer Drajek; A5 Kasel-Frankfurt-Karlsrue-Bazel; A6 Manhajm-Hajlbron-Nirnberg; A7 Hamburg-Flenzburg; A7 Hamburg-Kasel-Vircburg-Fisen; A8 Karlsrue-Štutgart-Minhen-Salcburg; A9 Berlin-Nirnberg-Minhen; A19 Vitstok-Roštok; A24 Berlin-Hamburg; A61 Menhengladbah-Koblenc-Ludvigshafen; A81 Štutgart-Zingen; A93 Intaldrajek-Kufštajn i obilaznice oko Minhena, Hamburga, Kelna i Frankfurta.

Zastoji sa rekordnom dužinom očekuju se i u Austriji, Švajcarskoj, Francuskoj, Holandiji, Italiji, Sloveniji i Hrvatskoj.

Posebno će biti opterećeni autoputevi A2 Klagenfurt-Filah, zatim Beč-Grac, A 10 Salcburg- Filah, A 12 Kufštajn-Arlberg, A 13 Inzbruk-Brener, sve obilaznice oko Beča.

 

Ne zaboravite vinjetu za Austriju

Nemački auto-moto savez upozorava vozače da ne zaborave da nabave vinjetu za Austriju, kao i da ih zalepe na predviđeno mesto. U suprotnom može im se desiti da plate kaznu od 100 evra. U tu sumu nije uračunata cena vinjete.

U Švajcarskoj će biti gužve na putu A2 Bazel-Ćiozo, ispred tunela Gotard, kao i na ruti San Bernardino (A 13).

U Hrvatskoj se očekuju zastoji na naplatnim mestima, kao i ispred tunela Mala Kapela i Sveti Rok, na putu A1 Zagreb-Split, dok se zastoji u Sloveniji očekuju ispred tunela Karavanka.

U Mađarskoj se ne očekuju zastoji, a vozači će morati da računaju i na čekanja na graničnim prelazima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here