EPA-EFE
Trener Mančester sitija Pep Gvardiola

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola priznao je da preterano razmišlja o mečevima Lige šampiona i rekao da često smišlja “glupu taktiku” kada njegov tim igra u elitnom takmičenju, ali da ne želi ništa da menja ni u pripremama za utakmicu četvrtfinala sa Atletiko Madridom u utorak.

Gvardiola, dvostruki osvajač sa Barselonom, nije osvojio najveći trofej 11 godina, a njegovi timovi su često gubili u nokaut fazi zbog, kako je rekao danas, neočekivanih taktičkih promena i izbora tima.

– U LŠ uvek preterujem s novim taktikama, ali i sutra ćete videti nešto novo. Preterujem, ali mislim i da imam veoma dobre rezultate u LŠ, ali i gubili smo neke mečeve zbog mojih rešenja – rekao je Gvardiola i dodao:

– Bilo bi i dosadno da uvek igram na isti način. Ne mogu da igram isto protiv Atletika i Liverpula, ne volim to. Rivali su različiti, igrači su različiti, dolaze iz drugačijih takmičenja. Zato često i kreiram čudne, da ne kažem i glupe taktike. Večeras uzimam inspiraciju i sutra ću smisliti nešto novo.

Siti se za polufinale bori protiv Atletika, koji je izbacio Mančester junajted u prethodnom kolu, a Gvardiola je rekao da postoji “pogrešna predstava” o tome kako Dijego Simeone vodi svoj tim, objašnjavajući da nije tako defanzivan kao što izgleda.

– To je ofanzivnije nego što ljudi misle, on ne želi da rizikuje u izgradnji akcija, ali kada dođu do poslednje trećine njihov kvalitet je ogroman – rekao je Gvardiola.

– Kada je lopta na protivničkoj polovini, tačno znaju kako da igraju. U ovim situacijama, oni su zaista dobri – rekao je Gvardiola.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here