Foto: EPA/CLEMENS BILAN
Luis Hamilton

Vozač Mercedesa Britanac Luis Hamilton izjavio je danas da njegov tim može u narednih nekoliko godina da prekine dominaciju Red Bula u šampionatu Formule jedan, prenosi Skaj sports.

Hamilton je sa Mercedesom osvojio sedam titula od 2014. do 2020. godine.

Britanski mediji podsećaju da Red Bul dominira u F1 od 2021. godine.

Vozač Red Bula Holanđanin Maks Ferstapen osvojio je titule 2021. i 2022. godine, a trenutno ubedljivo drži prvo mesto u generalnom plasmanu vozača.

Fertstapen je prošle nedelje pobedio na VN Italije u Monci i postavio rekord od 10 uzastopnih pobeda.

Vozači Red Bula pobedili su na svim trkama ove sezone. Hamilton je produžio ugovor i ostaće u Mercedesu do kraja 2025. godine.

– Cilj u te dve godine je da se borimo najbolje što možemo i da osvojimo titulu. Drugi smo u šampionatu konstruktora i želimo da skinemo sa trona one koji su na vrhu. Uveren sam 100 odsto da to možemo da uradimo – rekao je Hamilton.

On je rekao da još nije odlučio da li će voziti 2026. godine.

– Dugoročno, razmišljam o novom ugovoru, kako će izgledati, koliko će trajati. Planiram da budem ovde neko vreme. Ali to bi moglo da se promeni, mogao bih da se vratim sledeće godine i kažem: ‘Dođavola’. Ko zna. Nikada ne znate gde ćete biti, ali sada sam koncentrisan da svakoga dana ostanem pozitivan – naveo je Hamilton, koji je trenutno četvrti u generalnom plasmanu vozača sa 164 boda.

Naredna trka u šampionatu Formule 1 biće vožena 17. septembra za Veliku nagradu Singapura.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here