EPA/Valdrin Xhemaj
Aljbin Kurti i Vjosa Osmani

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da je izbor Vjose Osmani za predsednika pokazao da je Kosovo ušlo u jednopartijski sistem.

Istakao je da način na koji je opozicija obezbedila kvorum za izbor predsednika dokazuje da Kosovo ne očekuju bolji dani.

Govoreći o poslanicima iz opozicije koji su se oglušili o odluku da ne podrže Osmani, među kojima je i poslanica ABK Aljbena Rešitaj, Haradinaj je rekao da su pogazili volju građana koji su glasali za njih na izborima održanim 14. februara.

– Juče je potvrđeno da novim pobednicima na izborima nedostaje hrabrosti da se ponašaju onako kako demokratija nalaže. Takođe, pokazali su se dobrim u kupovini glasova. To ne služi na čast ni Kosovu ni demokratiji. Dakle, predsednik je izabran kupljenim glasovima poslanika koji su zbog koristi, pogazili volju svojih glasača – rekao je Haradinaj.

Naglasio je da je Kosovo ušlo u jednopartijski sistem, jer je premijer Aljbin Kurti stoji iz svake visoke funkcije.

– Sve je to pokazatelj da Kosovo ne očekuju bolji dani, koji su obećani, jer imamo posla sa prevarom i sistemom koji pripada jednoj stranci. Predsednik, premijer, predsednik parlamenta, predsednik stranke je Aljbin Kurti, na neki način se vraćamo jednopartijskom sistemu – zaključio je Haradinaj.

Dodao je da nije čestitao Osmani jer je njenim izborom stvorena apsolutna vlast.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here