EPA/Martial Trezzini
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović

Iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) odgovorili su predsedniku Zoranu Milanoviću na kritike upućene ranije danas vladi zbog obelodanjivanja nedavnih pretnji premijeru Andreju Plenkoviću i članovima njegovog kabineta, porukom da je “udbaška pudlica”, koja pokušava da Hrvatsku prevede iz Zapadnog u, kako navode, “ruski svet”.

“Titov gardista Zoran ‘Lex Perković’ Milanović – ničim izazvan, ali očito politički opterećen svojim lažima o drugima opet nastoji da retušira činjenice o sebi: u Beogradu je kao SKOJ-evac od najvećeg poverenja ušao u partiju pljujući po komunistima iz Hrvatske da nisu dovoljno ‘revni’, a kao SDP-ov premijer bio je spreman da posvađa Hrvatsku s Nemačkom i celim demokratskim i civilizovanim svetom samo kako bi spasio udbaške zločince”, saopšteno je iz HDZ-a.

“I danas kao udbaška pudlica i provokator izvršava svoje zadatke: nastoji da prevede Hrvatsku sa Zapada u ‘ruski svet’, posvađa Lepu Našu sa saveznicima i partnerima iz EU, NATO i SAD-a i da spreči vladu da zastarelu sovjetsku vojnu tehnologiju zameni onom modernom i zapadnom”, navodi se u saopštenju HDZ-a.

Navode da je Milanović “bazao klipove pod ulazak Hrvatske u Šengen”, a njegov SDP/MOST kopao je rukama i nogama da se zaustavi LNG terminal kako bi Hrvatska ostala zavisna od ruskog gasa.

Osim toga, vređao je svakodnevno visokog predstavnika u BiH kako bi ga sprečio da pomogne Hrvatima.

“Milanović više ne hoda u crvenom šuškavcu, ali i dalje radi za (Željka) Komšića. Takvi kao on u Hrvatskoj su se političkoj emigraciji nazivali ‘mućci’ – bili su to pod krinkom radikalizma ubačeni Udbini provokatori i cinkare”, piše HDZ, preneo je hrvatski portal Index.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here