EPA/Stephanie Lecocq
Milorad Dodik

Ministar odbrane BiH Sifet Podžić komentarisao je izjavu Dodika da helikopteri OS BiH nisu uključeni u gašenje požara u Hercegovini jer nisu ispravni.

Kako je rekao Podžić, OS BiH imaju spremne helikoptere za tu redovnu misiju, kao i spremne posade.

– Jedini razlog zbog kojeg helikopteri nisu korišćeni u gašenju požara je neglasanje člana Predsedništva BiH Milorada Dodika o ovom pitanju – kazao je Podžić.

Potvrda ovoga je, kako kaže Podžić, činjenica da su helikopteri u ovoj godini korišćeni u gašenju požara u rejonu Travnika i Kupresa i da su učestvovali u više misija, pre nego što su zvaničnici iz RS-a odlučili da bojkotuju rad državnih institucija.

– Komandant NATO štaba u Sarajevu, koji je inače iskusni pilot, izvršio je inspekciju helikoptera i rekao da su oni u potpunosti spremni za misiju. Mi ostajemo spremni i kad se donese politička odluka mi ćemo delovati – zaključuje Podžić.

Dodik je naime tokom nedavne posete Mostaru, nakon što je upitan zašto ne želi da da saglasnost za korišćenje helikoptera u gašenju požara u Hercegovini, rekao da su helikopteri na ivici ispravnosti i da nije hteo da rizikuje živote pilota.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here