Košarkašice Srbije osvojile su zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu posle pobede u finalu nad Francuskom, i to, bez izgubljenog meča. 

Ispred gradske Skupštine u Beogradu okupilo se nekoliko hiljada ljudi, a košarkašice su se u dogovoreno vreme, nešto posle 20.00 časova pojavile pred njima na veliko oduševljenje prisutnih.

Nakon što su sve devojke, zajedno sa stručnim štabom i predsednikom Košarkaškog saveza Srbije, Predragom Danilovićem, izašle na balkon, usledili su gromoglasni aplauzi i skandiranja, koja su naročito glasna bila tokom davanja izjava.

Kapitenka, Jelena Bruks, bila je prva koja je izašla pred okupljene građane. Bruks je igrala na Evropskom prvenstvu, iako se porodila samo dva meseca pre tog takmičenja. Rekla je da ovakav uspeh ne bi bio moguć bez navijača koji su pružali ogromnu podršku.

– Dobro veče, Srbijo! Dobro veče našim najvernijim navijačima, najboljim navijačima na celom svetu. Bili ste uz nas kada je bilo najteže. Vaša podrška nam je pomogla protiv Italije, Španije, Belgije i na kraju protiv Francuske. U Beogradu smo kao i uvek, ali bih želela da pozdravim moje Kragujevčane, ali i Kraljevo, Čačak, Nišlije… Ljudi, hvala vam mnogo. Mi bez vas ovo ne bismo mogli da ostvarimo. Hvala vam u moje ime i u ime mojih saigračica – rekla je kapitenka Srbije.

Prisutnima se obratila i Ivon Anderson, koja je oduševila prisutne kada je progovorila na čistom srpskom jeziku. Svi su je prihvatili sa velikim aplauzom i skandiranjima.

– Hvala vam od sveg srca. Volim vas mnogo. Živela Srbija! – istakla je Ivon.

Posebno oduševljenje dogodilo se onda kada je Sonja Vasić prišla mikrofonu. MVP Evropskog prvenstva zahvalila se svima koji su došli, a poseban pozdrav imala je za Republiku Srpsku.

– Dobro veče svima, hvala vam što ste došli ovde za nas. Tolika je čast nastupati za Srbiju, da ću to reći rečima koje je neko već ranije rekao. Domovina se brani lepotom, mi domovinu predstavljamo svakog leta sa najvećim poštovanjem. Hvala Srbiji, hvala Beogradu, hvala Republici Srpskoj – rekla je Vasić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here