EPA/Valdrin Xhemaj
Srpski policajac u Bujanovcu

Prištinski političari nastavljaju da “dižu lestvicu” kada je reč o očekivanjima iz Srbije, pa tako danas kandidat Demokratske partije Kosova za premijera Enver Hodžaj, kaže da nema sporazuma Beograda i Prištine bez rešavanja pitanja Albanaca sa juga Srbije.

Hodžaj je na konferenciji za novinare rekao da će pokrenuti inicijativu da Albanci iz tzv. Preševske doline dobiju pasoše i lične karte Kosova, kao i da će DPK na svoju izbornu listu uvrstiti dva Albanca iz tzv. Preševske doline, prenosi prištinska Koha.

On je obećao i da će se nakon izbora zalagati za Zakon o podršci Albanaca iz Preševske doline, osnivanje Državne agencije za Preševsku dolinu, povećanje kvota za studente iz tog dela Srbije, stvaranje četiri nove “granične tačke” sa Preševskom dolinom i Stalni fond za povratak Albanaca sa juga Srbije koji su navodno proterani sa svojih ognjišta.

– Demokratska stranka kontinuirano sa zabrinutošću prati situaciju Albanaca u dolini, njihovu tešku ekonomsku situaciju, državnu diskriminaciju i emigraciju Albanaca iz njihovih domova u Preševu, Bujanovcu i Medveđi. DPK je uvek, konkretnim akcijama, stajao uz našu braću u dolini – rekao je Hodžaj.

9 COMMENTS

  1. Samo ti sanjaj kako ti kazes tako ce da bude sada pred izbore trebaju ti glasovi i vi to dobijate laznim obecanjima.Da te podsetim Jug Srbije je Srpska teritorija kaoni celo Kosovoni Metohija koje je silom otetoni okupirano od Nato zlikovaca.Sve sto je oteto silom opet bice vraceno silom.Uvek je tako bilo

  2. Одлично, што више услова испостављају мање су шансе да неком издајнику у Србији падне на пемет да изда Косово.

  3. “ Hodžaj: Nema sporazuma bez rešavanja pitanja Albanaca iz Preševske doline.”
    Hahahahahaha… i još jednom hahahahahahahahaha…

  4. Vidiš ja bi da se mene pita oduzeo pasoš svakome nelojalnom građaninu tako da ovo šta mu ti eventualno dadeš pasoš stavlja njega na mesto radnika u tuđoj državi a time ostavljajući ga bez prava glasa na izborima činiš od njega građanina drugog reda. Samo mu ti daj pasoš jer će lakše biti da izgubi pasoš međunarodno priznate države. Pozdravljam tvoju ideju načina pomoći albanskoj manjini naseljenoj u preševskoj dolini. Isto tako bi i za pokrajinu Kosovo i Metohiju uveo paralelne dokumente i za albance koji žele da budu lojalni građani Srbije i ne bi priznao dvostruke dokumente. To se odnosi i na Srbe u pokrajni. Imali bi samo dokumenta srbije sa mestom boravka u pokrajini a vi vidite onda kako bi ti ljudi dobijali penzije i plate tamo gde je organizovana vlast TZV države kosova. Pošto su oni svoj na svome vi ponovite ono sa 200000 proteranih pa onda da vidimo šta će svet da kaže u 21 veku. Vlast u lokalu niko vam ne spori ali u državi Srbiji vlast je Srpska i nebitno je da li ima albanca ili hrvata ili srba ili muslimana /ne bosanaca/ u samoj vlasti jer je Srbija građanska država njenih državljana građana. Isto bi tako uveo reciprocitet za crnogorske građane tj onaj ko ima cg pasoš ne može da ima srpski pasoš.Tj može da bude crnogorac u Srbiji isto kao i Srbin u crnoj gori. Ako tu živi ima jednaka prava ali sa stranim pasošem nema pravo glasa kao šta srba 35% u crnoj gori ne bi imao pravo glasa pa bi 35 posto stanovnika crne gore bilo manje na izborima a sve kao posledica Milovog zakona o državljanstvu i jednom pasošu. NO SVA SREĆA PO VAS PA SE MENE NE PITA.

  5. Samo vi provocirajte i pricajte nebuloze a da niste ni svesni da time jos vise izazivate gnev Srba.No doci ce vreme kada ce ovi zlikovci sa zapada pasti na kolena.a onda drzte gace.Znamo kako ste hrabri bez zapadnih gnjida ste obicn misevi.

  6. Ovo postaje parodija. U tom duhu evo jednog predloga: da se sve ovo reši uz jedan uslov, da se Srbija ne cepka na komade nego cela da se pripoji tzv Kosovu i da se takvo tzv Kosovo prizna u UN, sa svim srbima i ostalim narodima kao nacionalnim manjinama. Sve ili ništa, uzmi ili ostavi.

  7. Што више затешеж откинућеш већи комад. Како сада ствари стоје линија разграничења Срба и Албанаца ће се са почетног Шар-планина – Драч да помери далеко на југ. Затежите и даље па ће Срби и Грци да се разграниче без много проблема и питања!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here