EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ
Avdulah Hoti

Poslanik Demokratskog saveza Kosova Avdulah Hoti ocenio je da situacija na Kosovu nikada nije bila gora podsećajući na političku i ekonomsku krizu i ističući da je to razlog zašto više od polovine stanovnika želi da napusti ove prostore. 

“Kosovu nikad nije bilo gore ni na unutrašnjem, ni na spoljnopolitičkom planu. Nikad nismo imali sankcije i odnosi sa saveznicima nikada nisu bili kompromitovaniji”, napisao je Hoti na Fejsbuku.

Osvrćući se na loše ekonomske parametre, kazao je da nikada nije bila gora situacija ni sa kapitalnim investicijama i ulaganjima.

“Saradnja centralnih vlasti sa opštinama je najlošija koju pamtimo, kao i saradnja Vlade i sindikata i civilnog društva. Nikad vlast nije bila zatvorenija i nikada nismo imali ovakav linč prema medijima. Članovi vlade nikada ranije nisu napadalu poslanike opozicije u parlamentu”, napisao je Hoti.

Osvrnuo se i na situaciju u zdravstvu, ali i u opštinama sa srpskom većinom na severu Kosova.

“Regionalne bolnice i klinike nikada nisu bile zatvorene za operacije kao sada, situacija nikada nije bila gora u opštinama na severu. Kao rezultat svega ovoga, nikad više građana nije emigriralo nego za ove dve godine (osim tokom 1990-ih). Nikad više građana nije izrazilo spremnost i želju da se iseli sa Kosova nego sada: 57 odsto građana želi da emigrira”, istakao je Hoti.

2 COMMENTS

  1. Па наравно без виза идуће године
    Боже☦️Помози
    Сви албанци правац ЕУ , они су преко потребни кадар за ЕУ , чекају их раширених руку.

    🇷🇺☦️🇷🇺

  2. Да ли се Албанци запитају шта им је требао сукоб са Србијом на Косову и Метохији ??? Да нису \”силовали\” Србију заједно са НАТО пактом, одавно би сви били у ЕУ и живели много боље !!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here