Hrišćanski je da se Šešelj vrati u Srbiju

0

Ljudski i hrišćanski bi bilo da se vlada zauzme da se jedan, na smrt ugrožen građanin Srbije vrati na lečenje u svoju zemlju: Sanda Rašković Ivić

 

"Tretman teško bolesnog, 12 godina u Hagu pritvorenog Vojislava Šešelja, vrhunac je bezočnosti političkih upravljača Haškog tribunala i dokaz potpunog moralnog potonuća njegovih tužilaca, sudija i lekara", navodi se u izjavi Sande Rašković Ivić.

 

Šešelju je, nakon raka na debelom crevu, utvrđena i metastaza na jetri.

 

Sanda Rašković Ivić je ocenila da je Haški tribinal "od institucije koja sudi za zločine, preko instititucije koja donosi političke presude, postao mesto izvršenja zločina".

 

"Drama kroz koju Vojislav Šešelj prolazi, a koja sve više dobija obrise kriminalne afere čiji akteri svesno ugrožavaju život pritvorenika, zahteva od srpske vlasti, Vlade Srbije, najenergičniju intervenciju", navela je ona.

 

Prema njenim rečima, politička neslaganja i lični animoziteti ne smeju da budu razlog ćutanja vlade i njene potpune pasivnosti u zaštiti prava državljanina Srbije Vojislava Šešelja, jer time praktično saučestvuje u zločinu koji Haški tribunal nad njim vrši.

 

"Ljudski i hrišćanski bi bilo da se vlada zauzme da se jedan, na smrt ugrožen građanin Srbije, vrati na lečenje u svoju zemlju i da dobije podršku i ljubav u svakodnevnom kontaktu sa svojom porodicom i najbližima. To je najmanje što ova vlada može da učini za svog građanina, Vojislava Šešelja", navela je Sanda Rašković Ivić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here