EPA/Yoan Valat
Miomir Kecmanović

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u finale turnira u Delrej Biču, pobedivši u tri seta igrača iz Moldavije Radua Albota – 7:6, 3:6, 6:2.

Na putu ka trofeju stajaće mu domaći teniser Tejlor Fric, koji je u drugom polufinalu eliminisao sunarodnika Mekenzija Mekdonalda – 6:3, 7:6.

Talentovani 23-godišnji Beograđanin je protiv Albota stigao do jubilarne 100. pobede u profesionalnoj karijeri, najavivši visoke domete u budućnosti. Igraće treće finale u karijeri, prvo  još od septembra 2020. godine, kada je trijumfovao u Kicbilu.

Nedavno je Kecmanović odlučio da prekine saradnju sa čuvenim Davidom Nalbandijanom, a brigu o karijeri talentovanog srpskog tenisera preuzeo je hrvatski stručnjak Ivan Cinkuš.

Kada je prošle godine Miomir stigao do četvrtog kola Australijan opena, a potom i do četvrtfinala na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, dao je naznaku da sledi njegova sezona iz snova. Euforiju je posebno budilo to što ga je trenirao proslavljeni teniser David Nalbandijan.

Međutim, kockice Srbina i Argentinca se ipak nisu poklopile, a drugi deo sezone bio je bled u odnosu na ono što Miša pružio na početku. Jasno je bilo da je došlo vreme za promene, a tu promenu Kecmanović je našao u Hrvatskoj.

Marin Čilić bori se sa teškom povredom kolena i pitanje je kada će ponovo na teren, zbog čega je Ivan Cinkuš, njegov trener, postao otvoren za novu saradnju, a prva poruka usledila je od srpskog tenisera.

– Znamo se od ranije. Radio je sa Mirom Hrvatinom kao junior, a Miro i ja se znamo ceo život. Trenirali smo zajedno dok sam radio sa Marinom i upoznao sam i njegovu tetku čak. Kada su prekinuli sa Nalbandijanom splet okolnosti je bio da se Marin povredio, kontaktirali su me, pričali smo i dogovorili saradnju – rekao je Cinkuš za Sputnjik.

Hrvat nema dileme da je Miomir kalibar za teniski vrh. Veruje u svog novog učenika, ali smatra da mu je potreban kontinuiran rad kao i pozitivna energija.

– Teško je sada reći, ali sigurno da je pokazao da može. Rekao sam mu “Već si bio u četvrtfinalu, igrao si četvrto kolo grend slema, osvojio si turnir, znači već si tu. Ajmo sada da napravimo korak dalje”. Sigurno je igrač za Top 20, ne volim da odem predaleko, siguran je i Top 15, ali već za prvih deset na svetu moraju da se poslože neke stvari. Mora da veže sve grend slemove i Masterse da igra dobro – objašnjava hrvatski stručnjak.

Kecmanović i Cinkuš počeće saradnju odmah posle turniru u Delrej Biču.

2 COMMENTS

  1. Kecmanovic, kao i Djokovic ima kompleksa zvani Stokholmski sindrom. Pored toliko poznatih i dobrih trenera on je izabrao Hrvata.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here