Hrvati traže referendum protiv ćirilice?!

0

 A nekada je bila ćirilica: Tabla na ulazu u Vukovar 90-ih
 

HSP-ovci nameravaju da prikupe dovoljno potpisa kako bi pred Gradskim većem pokrenuli raspisivanje referenduma s pitanjem "Želite li da se ukine stav 3 Člana 61 Statuta grada Vukovara koji daje pravo upotrebe srpskog jezika i ćiriličnog pisma u službenoj komunikaciji i javnim poslovima iz samoupravnog delokruga grada Vukovara?".

 

Predsednik vukovarsko-sremskog HSP-a Mladen Leovac najavio je i prikupljanje potpisa "od vrata do vrata" i potvrdio da im je za pokretanje referenduma potrebno 20 odsto od popisa birača, odnosno "parafi" oko 6.600 građana s pravom glasa.

"Uvođenje ćirilice na mala vrata u Vukovaru posledica je dogovora koji su postigli HDZ i SDSS kako na državnom, tako i na lokalnom nivou", rekao je predsednik HSP-a Danijel Srb.

 

On je na konferenciji za novinare, koja je sazvana ovim povodom, naveo da su "po istom principu opštine s većinskim srpskim stanovništvom iz državnog budžeta dobile enorman novac, za razliku od opština koje su teško stradale u Domovinskom ratu".

 

Iz HSP-a je najavljeno da će se potpisi prikupljati ispred Veleprometove robne kuće u centru Vukovara svakodnevno do 21. marta.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here