Hrvati zbog Srba neće gledati “El klasiko”

0

Hrvatska radio televizija (HRT) je u petak poslao saopštenje u kojem je navedeno da" uprkos maratonskim pregovorima nije uspeo da postigne dogovor s agencijom koja prenosi El Klasico".

"HRT je pregovarao sa agencijom Arena sport, koja je vlasnik prava emitovanja te utakmice i to za prostor cele bivše Jugoslavije. Agencija je vlasnički povezana sa kablovskim operaterom u Srbiji, koji emituje četiri specijalizovana kanala, koji će utakmicu prenositi za srpsko tržište. Predočeno nam je kako strahuju da će veliki deo gledalaca u Srbiji gledati El Klasiko na HTV 2 (preko ponude operatera koji ne poštuju zakone i ne „zatamnjuju" sportske prenose na HTV) tako da bi time Arenasport pretrpeo poslovnu štetu. Tako je, krajnje paradoksalno, agencija odlučila da prava na utakmicu ne proda HRT zbog nereguliranog tržišta u Srbiji!

 

HRT ugovara i kupuje prava sportskih prenosa samo za područje RH. U drugim zemljama, u kojima lokalni kablovski operateri prenose HTV program, ti sportski prenosi ne smeju da budu emitovani u sklopu HTV, odnosno za vreme trajanja program se mora „zatamniti".

 

Međutim, u Srbiji rade i kablovski operateri koji se ne drže tog pravila i odbijaju da „zatamne" sporne prenose", kaže se u saopštenju Hrvatske televizije. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here