pixabay.com

Uprkos zabrani i oštrim sankcijama za kršenje epidemioloških mera, u Hrvatskoj je otvoren jedan kafić u Trogiru i jedan u Otočcu.

Nakon toga je usledila reakcija policije, kafići su zatvoreni, a protiv vlasnika podnete krivične prijave.

Ugostiteljka iz Trogira Lucija Barada Frana je juče odlučila da otvori svoj kafić koji se nalazi na benzinskoj pumpi i tako iskaže nezadovoljstvo vladinim merama zbog kojih mesecima ne radi.

Ona je za zagrebački portal Dnevnik rekla da je kafić otvorila rukovodeći se inicijativom više ugostitelja pokrenutom na Fejsbuku, ali se ispostavilo da niko drugi nije učinio isto.

Usledio je dolazak policije koji su zatekli otvoreni kafić u kojem je bilo sedam gostiju, koje su popisali.

– Ja sam i njima rekla – sve što želim jeste moje pravo na rad, imam dete s kojim sama živim, na rubu smo egzistencije. Pritisnuli su me uz zid. Plaćam državi sve što treba, nisam na crnoj listi, ali ne mogu živeti od 4.000 kuna (oko 62.000 dinara) – rekla je Barada Frana.

I u Otočcu su policijski službenici dovršili kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio krivično delo “širenja i prenošenja zarazne bolesti.”

Kafić u Otočcu je zatvoren, a protiv vlasnika je takođe podneta krivična prijava.

I jedan vlasnik teretane u Zagrebu je zbog kršenja epidemioloških mera juče procesuiran zbog kršenja epidemioloških mera.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here