wikipedia.org/Napoleon Sarony
Nikola Tesla

Šef hrvatske diplomatije Gordan Grlić Radman izjavio je danas da je “Nikola Tesla hrvatski i američki naučnik, rođen u Smiljanu u Hrvatskoj gde se školovao i da bi “Srbja trebalo da bude ponosna” na to što će se njegov lik naći na hrvatskoj kovanici evra.

Reagujući na objavu Narodne banke Srbije da bi stavljanje lika Nikole Tesle na nacionalnu stranu kovanice evra, ako hrvatska postane članica evrozone, “predstavljalo prisvajanje kulturnog i naučnog nasleđa srpskog naroda” i preduzet određene mere, Grlić Radman je rekao da zne šta bi bio razlog tužbe.

– Ne znamo kakve veze ima Nikola Tesla sa Srbijom – rekao je on.

5 COMMENTS

  1. Ja neznam sto srbija se tako glupo ponasa sto ne postuju intervju nikole tesle iz sad kade je oko 100 puta dao intervju negove familije i da je uvek izjavio da je poreklo srbin i otac mu srbin i ponasan je na srbin to su njegove reci a kada dosao SAD JE TRAZIJO VIZU ZA SAD I GDE JE ISPUNIJO PODATKE KOJE JE POREKLOM I RELIGIJE TAMO PISE JASNO SRPSKO POREKLO RELIGIJA SERBIAN ORTHODOX

    I ZA TIH DOKAZA ZA CEPE HRVATIMA USTA JER SAD JE SAM IZJAVIO DA JE TESLA SRBIN I EU JE ISTO TO ISPRAVILA PA NAPISALA RODJEN U HRVATSKU POREKLO JE SRBIN

  2. https://www.britannica.com/biography/Nikola-Tesla
    Nikola Tesla, (born July 9/10, 1856, Smiljan, Austrian Empire [now in Croatia]—died January 7, 1943, New York, New York, U.S.), Serbian American inventor and engineer who discovered and patented the rotating magnetic field, the basis of most alternating-current machinery. He also developed the three-phase system of electric power transmission. He immigrated to the United States in 1884 and sold the patent rights to his system of alternating-current dynamos, transformers, and motors to George Westinghouse. In 1891 he invented the Tesla coil, an induction coil widely used in radio technology.

  3. BRITANNICA HISTORY DOCUMENTS Nikola Tesla
    NIKOLA TESLASerbian-American inventor Tesla was from a family of Serbian origin. His father was an Orthodox priest; his mother was unschooled but highly intelligent. As he matured, he displayed remarkable imagination and creativity as well as a poetic touch.

  4. Kako kakve veze ima, necu da provociram ali Nikoli Tesli su oba roditelja Srbi, da se ne vracamo kroz Istroju sta je sve bilo Sprsko i dokle je bila Srbija.

    Gospodine Ministre morace te ponovo da se edukujete, a ne da pravite budalu od sebe svojim ne znanjem.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here