EPA/NAKE BATEV
Foto: Ilustracija

Hrvatski MUP je danas reagovao na članak iz “The Guardiana” uz ocenu da su iznete neistinite tvrdnje.

“Britanski portal The Guardian objavio je juče članak, još jedan u nizu prepun činjenično neutemeljenih optužbi na račun hrvatske policije u postupanju prema nezakonitim migrantima”, piše na početku njihovog saopštenja, a prenosi portal Index.

“Neutemeljene optužbe ovaj put su otišle korak dalje te se u članku navodi da su hrvatski policijski službenici sprejom obojili glave migranata koji su pokušali nezakonito ući u Republiku Hrvatsku u nameri da ih obilježe, ponize i traumatizuju, jer su im glave obojene u obliku krsta, a migrantska populacija je većinom muslimanska.

Na pretenciozan način, neobjektivnošću i senzacionalističkim člancima optužuje se hrvatske policijske službenike za ksenofobiju, a posebno je apsurdno što se takve optužbe imputiraju policijskim službenicima države koja ima izrazito dobre i prijateljske odnose s Islamskom zajednicom”, navodi hrvatski MUP.

Kako navode, posebice zabrinjava i zaslužuje najoštriju osudu što je ovakav članak, koji, kako navode, očigledno podstiče na versku netrpeljivost, plasiran u javnost tokom meseca Ramazana.

3 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here