I Srbi žrtve hakera!

0

Čudom se čudi: Nenad sa ženom Melani i sinom Maksimom
 

On je do pre mesec dana bio pretplatnik "Tele 2", a onda je odlučio da promeni kompaniju, izabravši firmu "Sanrajz".
 

– Kad sam kontrolisao prvi račun primetio sam da mi je za svega dve sekunde navodnog poziva na broj 0901 900 880 obračunato 93,25 franaka, što je s porezom bilo okruglo 100 franaka! Odmah sam zvao firmu "Sanrajz" i rekao im da neću da platim jer niko od nas nije u to vreme zvao pošto smo bili na proslavi petog rođendana našeg sina Maksima, u jednoj sali blizu našeg stana. Radnik "Sanrajza" mi je rekao da moram taj račun da platim i da je to moj problem sa firmom kojoj pripada broj 0901 – objašnjava nam Ljubisavljević svoje muke i nastavlja:
 

Emisija na "netu"

– Redakciji TV emisije "Kasenšturc" javilo se nas troje prevarenih, a jedan od onih koji je dobio račun u kući nije ni imao fiksni telefon! – veli Nenad.
Kompletna emisija može pogledati na internet stranici: www.kassensturz.ch

– Nisam hteo da se tako lako predam, surfovao sam po Internetu i pronašao firmu kojoj pripada broj – "ZFI GmbH" iz Šama u Kantonu Cug. Koliko sam video, oni se bave praćenjem nekih statistika. Napisao sam im pismo, ali mi ništa nisu odgovorili. U međuvremenu, zvao sam moje pravno osiguranje, ali oni, pošto je reč o maloj sumi, nisu hteli da reaguju. Dali su mi, međutim, pametan predlog da napišem imejl državnom TV-kanalu SF1, za emisiju "Kasenšturc".
 

Prema njegovim rečima, reporter ove TV kuće ubrzo se obreo kod njega u stanu i napravio s njim razgovor.
 

– Za vreme snimanja, od švajcarskog novinara dobio sam informaciju da nisam jedina žrtva ove prevare. Ispostavilo se, naime, da je sve "zakuvao" neki haker koji je uz pomoć virusa ušao u komjuterski server i zaradio pare. Krivična prijava od strane državnog tužilaštva već je pokrenuta. Prema poslednjim informacijama, pogođeno je oko 1.750 lica i ako pomnožite sa sumom 100 franaka, to je ukupno 175.000 franaka. Meni je najvažnije da račun ne moram da platim – s olakšanjem konstatuje Nenad Ljubisavljević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here