Ilegalni provajderi IPTV servisa koriste platforme i programe koji nisu osmišljeni i razrađeni u skladu sa potrebama i za dobrobit korisnika, zbog čega i kada se ne koriste “jedu” internet, pa ako neko ima ograničen broj gigabajta u okviru paketa za uslugu kućnog interneta, može dobiti neželjeni veliki račun.

Legalne IPTV platforme koriste legalni softver koji je napravljen da zadovolji sve potrebe korisnika, a ujedno i da ne “jede” gigabajte.

Prema istraživanjima, IPTV piraterija u Severnoj Americi je veliki problem, jer oko 6,5 odsto domaćinstava koristi nelegalne usluge, a nelegalni servisi mogu biti odgovorni što se svake večeri smanjuje protok na internetu.

U slučaju kada korisnik isključi samo tv uređaj, ali ne i boks (tv risiver), IPTV boksovi ilegalnih provajdera nastavljaju da strimuju tj. rade i kada korisnik ne gleda televiziju.

Ukoliko je na IPTV boksu ilegalnih provajdera namešteno gledanje programa u visokoj rezoluciji od 4Mbps, tokom meseca taj set top boks mogao bi da potroši više od jednog terabajta podataka.

Zbog celodnevne “fantomske” potrošnje interneta, korišćenje ilegalne IPTV usluge moglo bi vam doneti probleme sa internet provajderom, čak iako imate ugovor o neograničenom korišćenju, jer nijednom provajderu nije u interesu da mu nepouzdan softver utiče na brzinu mreže kroz ogromnu potrošnju gigabajta.

Prilikom izbora IPTV provajdera, treba obratiti pažnju na to šta se sve krije iza niske cene TV pretplate i da li izbor da se malo uštedi na TV pretplati korišćenjem ilegalnih servisa može imati neke veće posledice.

3 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here