Imamo sjajnu ekipu

0

Golman vaterpolo reprezentacije Srbije Gojko Pijetlović proglašen je za najboljeg čuvara mreže na prvenstvu Evrope u Budimpešti. On je bio jedan od najboljih u nacionalnom timu Srbije, koji je u finalu savladao domaćina Mađarsku sa 12:7 i odbranio titulu kontinentalnog šampiona.
Za najboljeg igrača turnira proglašen je Mađar Deneš Varga, a najbolji strelac je Španac Espanjol sa 24 gola.
– Previše sam pod emocijama, ne znam šta bih rekao. Čestitao bih ekipi, odlična je, u finalu smo pružili najbolju partiju do sada – rekao je Gojko Pijetlović.
Inače, za najboljeg igrača nije proglašen član pobedničke selekcije, već je priznanje dobio Mađar Deneš Varga. Prvi strelac turnira je španski reprezentativac Espanjol sa 24 gola.

FILIP FILIPOVIĆ PREDVODIO SRPSKI TIM DO NOVOG ZLATA

Hvala Saviću i Dejanu Udovičiću

Filip Filipović je odigrao još jedno sjajno prvenstvo. Utisak je da mu potpuno neopravdano izmiče nagrada za najboljeg igrača, ali je novom članu Pro Reka najvažnij uspeh tima.
– Na Margit Sigetu su igrali vaterpolo velikani, a Srbija je na neverovatan način nadigrala Mađarsku – rekao je Filpović. – Bila je to demonstracija sile. Ne pamtim da je neko u ovakvom meču tako pobedio Mađare.
Sjajni vaterpolista naglasio je uticaj selektora Savića na ekipu.
– Pružam mu punu podršku, kao i svi igrači. Ovo što on radi je najbolje i ukoliko je bilo ko sumnjao, video je kako to funkcioniše. U svakom trenutku preuzima odgovornost za loš rezultat. Čovek je ogromnog srca i odnos koji imamo s njim je takav da nisam siguran da neko od trenera to ima. Želeo bih da čestitam rođendan bivšem selektoru Dejanu Udovičiću, koji ima veliki udeo u ovome i sigurno je srećan zbog nas.
 

Srbija – Mađarska 12:7
SRBIJA: G. Pijetlović (12 odbrana), Mandić 2, Gocić 3, Ranđelović, Ćuk 1, D. Pijetlović 1, Nikić, Aleksić 1, Rađen 1, Filipović 2, Prlainović 1, S. Mitrović, B. Mitrović. Selektor: Dejan Savić.
MAĐARSKA: Nađi (2 odbrane), Gor Nađi, Madaraš, Erdelji 1, Vamoš 3, Hošnjanski, Adam Deker, Sivoš 1, Danjel Varga 1, Deneš Varga 1, Tot, Harai, Atila Deker (6 odbrana). Selektor: Tibor Benedek.
Bazen: "Alfred Hajoš" u Budimpešti. Gledalaca: 10.000.

Bronza Italijanima
Mečevi za plasman od 7. do 10. mesta: Španija – Nemačka 16:8, Rumunija – Francuska 15:8. Susret za 11. poziciju: Rusija – Gruzija 9:8.
Polufinale: Mađarska – Italija 8:7, Srbija – Crna Gora 10:9.
Duel za 9. mesto: Nemačka – Francuska 14:13, za 7. poziciju: Španija – Rumunija 8:7, za 5. mesto: Hrvatska – Grčka 11:7.
Za bronzanu medalju: Italija – Crna Gora 11:9, Finale: Srbija – Mađarska 12:7.

 

Slavilo se od Subotice do Kosovske Mitrovice
Slavila je Srbija u nedelju naveče od Subotice preko Beograda, do Niša, Pirota, Vranja… Međutim, posebno emotivno je bilo u severnom delu Kosovske Mitrovice, gde su Srbi izašli na ulice da bi proslavili trijumf "delfina" u Budimpešti
. Okupljeni građani su uzvikivali: "Srbija, Srbija", a pojednci su kružili ulicama u automobilima okićenim srpskim trobojkama. Korišćena su i pirotehnička sredstva.
U blizini glavnog Ibarskog mosta koji razdvaja južni od severnog dela Mitrovice mogli su se videti pripadnici Kosovske policije i Euleksa, ali je celo slavlje pretoklo bez incidenata.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here