Imao sam i sreće

0

Nekorektna publika: Novak Đoković

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je da je meč protiv Nišikorija u polufinalu završnog Mastersa u Londonu bio veoma neizvestan.
Đoković je savladao Nišikorija sa 2:1 (6:1, 3:6, 6:0), posle skoro 90 minuta igre.
Taj meč obeležio je i mali incident tokom drugog seta, kada je publika oduševljeno reagovala na duplu servis grešku Novaka, kojom je rivalu poklonio brejk.
Prilikom standardne procedure potpisivanja na objektiv kamere posle pobede Đoković nije želeo da se potpiše, već je samo nacrtao tačku.
Osim toga, na konferenciju je došao skoro dva i po sata po završetku meča, što se može protumačiti kao poruka organizatorima zbog lošeg odnosa gledalaca tokom meča.
– Prvi i treći set išli su onako kako sam želeo. U drugom sam imao brejk, ali sam izgubio koncentraciju, a on je bio bolji igrač. Počeo je da pogađa udarce koje nije uspevao u prvom setu. On je jedan od najbržih i najtalentovanijih igrača trenutno na svetu. Osvojio je mnoge titule, pobedio u mnogo mečeva ove godine. Zato je nezgodan na ovoj vrsti podloge, igra veoma brzo. Ako počnete da oklevate u svojim udarcima, on počne znatno da pritiska vaš servis. Nije bio lak meč – rekao je Novak.
On je istakao da je Japanac Kei Nišikori odigrao najbolju sezonu u karijeri.
– Imao sam sreće početkom trećeg seta jer je on imao brejk lopte. Da me je brejknuo meč bi mogao da ode u drugom pravcu. Uspeo sam da nađem malo snage i izvučem pobedu danas – dodao je Novak.
Srpski teniser se tako izborio da brani titulu u finalu…
– Očekuje me poslednji meč sezone, na jednom od najvećih turnira na svetu. Samo to je velika motivacija, pokušaću da dam sve što imam u finalu – zaključio je Novak.
 

Druženje sa Kolumbijcima
 

Susren u O2 areni: Nole sa Hamesom Rodrigezom

Novak Đoković je posle plasmana u finale imao priliku da se upozna sa kolumbijskim fudbalerima.
Predvođeni najboljim strelcem Svetskog prvenstva u Brazilu, Hamesom Rodrigezom, Kolumbijci su izrazili želju da upoznaju srpskog tenisera posle njegove pobede nad Keijem Nišikorijem.
– Goool. Dobio sam priliku da upoznam Rodrigeza i još neke momke iz reprezentacije Kolumbije – napisao je Đoković na društvenoj mreži Tviter.
Ni Rodrigez nije krio oduševljenje posle upoznavanja sa Đokovićem.
– Osećam veliko zadovoljstvo što sam upoznao teniskog fenomena – Novaka Đokovića. Duboko poštovanje – napisao je Hames uz sliku sa prvim reketom sveta.
Kolumbijci su u petak slavili protiv SAD u Londonu (2:1), a boravak u prestonici Britanije iskoristili su za posetu O2 areni.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here