”Ispunićemo sve obećano u Berlinu”

0

Nemačka nas poštuje: Aleksandar Vučić

"Suština odnosa s Nemačkom je: ‘Nemojte obećavati ono što nećete da ispunite. Ako obećate, to ispunite’. Ono što sam obećao, a nisam mnogo obećao, tiče se ekonomskih reformi i nastavka razgovora sa Prištinom, i mi ćemo to da ispunimo", rekao je Vučić.

 

Srpski premijer istakao je da je u Nemačkoj naišao na visok stepen razumevanja za srpsku poziciju po pitanju situacije u Ukrajini i Rusiji.

 

"Razgovarali smo o situaciji u Ukrajini i Rusiji i našli smo na visok stepen razumevanja za srpsku poziciju”, kazao je Vučić.

 

Vučić je za Radio televiziju Srbije istakao da su razgovori bili izvanredni i iznad njegovih očekivanja, navodeći da su Merkelova, ali i šef nemačke diplomatije Frank-Valter Štajnmajer iskazali izuzetno poštovanje prema Srbiji.

 

"Ovakav tretman Srbija nije imala desetinama godina, gotovo ceo jedan vek i za to su zaslužni građani Srbije", dodao je Vučić.

 

On je rekao da je od Merkelove dobio obećanje da će podržati da se u pregovorima Srbije o člastvu u EU, zajedno sa poglavljem 35, otvori i poglavlje 32, koje se odnosi na finansijsku kontrolu.

 

Vučić je najavio da će se u četvrtak sastati s predstavnicima 16 najvećih nemačkih kompanija, od kojih su neke već investirale u Srbiji, sa namerom da uveri sagovornike da je Srbija najbolje mesto za investiranje na zapadnom Balkanu.

 

Pročitajte još:

* "Zbog podrške Nemačke nam slede mirniji dani"
* Merkel: Srbi, sve zavisi od vas
* Zapadni Balkan sfera uticaja Nemačke

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here