Foto:Promo
Ivan Jegorović

Knjiga „Od Mišara do Košara“ autora Ivana Jegorovića doživela je za izuzetno kratko vreme nakon izdavanja pozitivne kritike i komentare i među mlađom čitalačkom publikom, što posebno raduje autora, jer smatra da našu istoriju trebalo bi svi da znaju, a posebno mlađe generacije. Zbog velikog interesovanja i odziva čitalačke publike, u toku je štampa novog tiraža.

– Smisao ove knjige jeste da Vas podstakne da već danas počnete da unapređujete svoje znanje bar o srpskoj istoriji, ali i o svetskoj. Vremena se menjaju, kao i sve ostalo, samo je istorija večna. Želja mi je da se mladi i kroz moju knjigu upoznaju sa našom istorijom i da zajedno ne dozvolimo da se neke stvari ponove – istakao je Jegorović.

Peto delo ovog autora posvećeno je usnulim herojima, koji su život dali za otadžbinu i govori o ozbiljnoj društvenoj, ali i moralnoj odgovornosti pojedinca i to kroz vremenske razlike, a ujedno i sličnosti istih epoha jednog istorijskog razdoblja, koje ne smemo i ne možemo da zaboravimo, a upravo je tu ova „pisana reč“ da nas podseti i udalji od zaborava.

Akcenat je na herojima, koji su dali život za Srbiju, kao primer budućim pokolenjima kako se voli i štiti domovina.

Pisanje ovog dela je veliki izazov i odgovornost za pisca, jer je reč o delu, koje povezuje sve ratove i stradanja srpskog naroda.

Pored ovog nesumnjivo „istorijskog dela“ bez konkurencije, bar poslednje dve decenije, Ivan Jegorović ističe da će uskoro i ova knjiga po ugledu na sve prethodne oživeti i na “daskama koje život znače” kao predstava sa izuzetnom glumačkom postavom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here