Ivan Lendl ponovo igra!

0

To, međutim, ne znači povratak jednog od najboljih igrača sveta na teren, već da je prihvatio poziv za odigravanje humanitarnog meča u Atlantik sitiju, i to protiv nekadašnjeg velikog rivala, Šveđanina Matsa Vilandera.

 

Susret je zakazan za 10. april, a predviđeno je i da egzibiciju odigraju i Amerikanac Endi Rodik, kao i Rus Marat Safin, koji se nedavno povukao iz sporta. Domaćica ovog događaja biće igračica Venus Vilijams.

 

"Ne mislim da bilo ko na svetu ima iluziju da ćemo Mats i ja odigrati na istom nivou na kom smo igrali u finalima Ju-Es opena, ali mogu da vam obećam da ni jedan od nas neće tako olako shvatiti meč jer nijedan ne želi da izgubi", rekao je Lend.

 

Lendl je u karijeri osvojio 144 titula, od kojih 94 ATP, a prvo mesto osvojio je 1983. godine. Dva puta je osvajao Australijan open i Vimbldon, a tri puta Rolan Garos i Ju-Es open. Lendl i Vilander su igrali jedan protiv drugog u finalima pet gren slemova u periodu od 1983. do 1988. godine. Sastajali su se 22 puta, a Lendl je slavio čak 15 puta. Oni će u Atlantik sitiju odigrati jedan set.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here