wikipedia.org/Jovanvb
Novi Pazar

Grupa građana protestovala je danas u centru Novog Pazara noseći parole kojima optužuju policiju za nedavno nasilje nad Edinom Hadžovićem iz tog grada.

Protestanti su nosili parole, “Pravda za limara”, “Mi vas plaćamo, vi nas bijete”, “Stop batinašima”…

Među protestantima su bili i čelnici više nevladinih organizacija iz Novog Pazara, kao i sam Hadžović koji rekao da “na ovome neće stati” i da mu je polomljen nos samo zato što je pokušao da zaštiti decu koja su te večeri slavila rođendan.

Protest je prošao mirno i bez incidenata, a organizovan je putem društvenih mreža.

Novopazarska policija saopštila je 11. septembra da je uhapsila E. H. (44) iz Novog Pazara zbog sumnje da je u jednom lokalu u centru tog grada pretio policajcu koji je sa patrolom postupao po prijavi građana da je došlo do narušavanja javnog reda i mira.

E. H. se, kako je navela Policijaska Uprava u Novom Pazaru tereti za krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Generalni sekretar SDA Sandžaka Ahmedin Škrijelj sedam dana kasnije naveo je da Hadžovića prebili policajci bez ikakvog razloga,a da je on pokušao da zaštiti decu koja su slavila rođendan i okarakterisao to kao još jedan slučaj prebijanja u Novom Pazaru čiji su vinovnici pripadnici policije.

1 COMMENT

  1. Eto, došla policija ‘nako, odma’ s vrata prebila gospodina, koji je branio decu od nekoga, pa onda napao i policajce kojinapadaju decu kao i onaj ili oni koji su pre njih takođe napali decu a ovaj gospodin ih sada brani i od policije, a onda je došao Hogar Strašni i …
    Koje li budalašine od odraslih ljudi !

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here