EPA/Petrit Prenaj

Članovi Bokserske reprezentacije Kosova pokušali su proteklih dana da uđu u Srbiju kako bi učestvovali na Svetskom prvenstvu u Beogradu koje počinje večeras od 19 sati, a kako u tome nisu uspeli ni treći put, u poslednja dva dana, odlučili su da se žale nadležnim organima. 

Naime, iako je Srbiji stigla opomena čak i iz AIBA i poruka da se bokserima Kosova dozvoli da pređu administrativni prelaz Merdare nakon vraćanja sa istog, delegacija Kosova je ponovo naišla na probleme. Pokušala da pređe preko prelaza Merdare, ali je, kako navode, “nakon dva sata čekanja na granici i detaljne provere automobila i odeće, srpska policija dobila nalog Vlade Srbije da ne dozvoli ulazak u Srbiju”.

Ubrzo se oglasio i Olimpijski komitet Kosova, na zvaničnoj Fejsbuk stranici.

– Bokserskom timu Kosova čak ni danas nije dozvoljeno da uđe u Srbiju kako bi se takmičio na Svetskom prvenstvu u Beogradu. Tim je pokušao da pređe prelaz Merdare, ali posle dva sata čekanja i detaljnih provera kola i odeće, srpska policija od Vlade Srbije dobila naredbu da ne dozvoli ulaz.

– Bokseri su otišli na prelaz treći put na insistiranje Međunarodnog olimpijskog komiteta i AIBA, sa kojim su čelnici KOC u stalnom kontaktu. KOC snažno osuđuje odluku Vlade Srbije, a od MOK i relevantnih tela ćemo tražiti mere protiv Srbije – navedeno je u saopštenju.

Svetsko prvenstvo treba zvanično da bude otvoreno ove večeri ceremonijom koja počinje u 19 časova.

3 COMMENTS

  1. Mere protiv Srbije pa Srbija je drzava vi niste i mozete ucestvovati samo kao pokrajina Srbije.Obucite uniforme BSS Bokserski saves Srbije i nece biti problema.Normalno je da vas Srbija ne pusti jwr Srbija ne priznaje Kosovo a vi hocete svojim provokacijama da ucestvujete i time posle da kazete Srbija peitnaje Kosovo.Vi mozete boksovati samo sa obelezjem Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here