EPA-PHOTO/EPA/STATON R. WINTER/STF/srw/mda/ow
Pripadnici OVK

Predsednik Saveta za zaštitu prava boraca OVK Dževdet Ćerići izjavio je da je Specijalni sud pod uticajem Srbije.

– Uvereni smo da je na ovaj sud uticala Srbija i da su dokaze koje su dobili poslužili samo da bi ukaljali čisti rat OVK. Ovaj sud je politički i skandalozan – istakao je Ćerići.

Poručio je takođe da je bio iznenađen kada je video vest da su dosijei Specijalnog suda dostavljeni u kancelariju Organizacije ratnih veterana OVK.

– Iznenađujuće je kako su ovi dokumenti procurili iz međunarodnog suda, a još više kako su održavani kontakti sa bivšim srpskim zvaničnicima i tužiocima, zbog toga što znamo i svedoci smo da je veliki deo njih počinio zločine na Kosovu – naveo je Ćerići.

Prema njegovim rečima, curenje ovih dokumenata pokazuje da je Specijalni sud pod uticajem Srbije.

– Međunarodni sud kontaktirao je ljude iz Miloševićevog vremena da zatraži informacije o borcima OVK. To je veliki skandal. Ovaj sud se morao baviti zločinima počinjenim na Kosovu, a to se nije dogodilo – ocenio je Ćerići.

Kako je naveo, nema informacije o tome kako se došlo do pošiljke, ali izgleda da se radi o zvaničnim dokumentima Specijalnog suda.

Organizacija ratnih veterana OVK dobila je danas spisak od 4.000 dosijea od strane Specijalnog suda za zločine počinjene na Kosovu.

Predsednik ove organizacije Hisni Gucati rekao je da još ne znaju sadržaj tih dosijea.

– Neko je doneo dosijee danas u 09:15. Nosio je naočare, masku i kapu. Samo je ostavio paket i pobegao. Prvo smo se plašili šta bi se moglo dogoditi, nakon toga smo ga pažljivo otvorili i videli da je u njemu materijal iz Specijalnog suda – rekao je Gucati.

 

1 COMMENT

  1. Usla crvenkapa i poplasila vuka da vuk i nije stgao da reaguje kada je pred sobom ugledao mnogo darova, da se ne bi pitalo ko je dostavio i odakle bez sumnje koliko je placeno te sad optuzeni imajumaterijal kojim se terete i mogu da spremaju odbranu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here