Izbor Porošenka za predsednika nije bio legitiman?

0

Ubedljiva prednost na izborima zagarantovala mu je pobedu, ali ostaje nepoznanica da li bi bio izabran u prvom krugu, pošto nije bilo glasanja na istoku zemlje
 

"Izbori su održani u veoma teškim uslovima u zapadnom delu Ukrajine i u regionu Kijeva. Jasno je da je on pobedio na izborima, ali nikada nećemo znati da li je zaista izabran u prvom krugu", rekao je francuski stručnjak.

 

On je dodao da je razlika između Porošenka i Julije Timošenko bila takva da mu je u svakom slučaju zagarantovan izbor, prenosi agencija RIA "Novosti".

 

Pročitajte još:

* Porošenko: Okončaću rat u Ukrajini

* Moskva možda i prizna novog predsednika Ukrajine

* Zvanično: “Kralj čokolade“ predsednik Ukrajine

"Međutim, izbori nisu održani u istočnoj Ukrajini. To predstavlja problem legitimiteta izbora Porošenka", rekao je francuski stručnjak.

 

Saper je dodao da, kada su u pitanju uslovi pod kojima su održani izbori, oni jesu bili demokratski.

 

Međutim, kako je rekao francuski stručnjak, u kampanji je dominirao Porošenkov novac, a u pojedinim regionima na zapadu Ukrajine neki kandidati nisu imali jednak pristup medijima.

 

"Na kraju, njegova sposobnost da postigne dogovor sa predstavnicima istoka Ukrajine odigraće ulogu u vezi sa legitimitetom njegovog izbora", navodi francuski stručnjak.

 

Saper je zaključio da je vojna akcija koja je počela pre dva dana veoma zabrinjavajuća, te da bi svaki pokušaj nametanja rešenja silom mogao samo da pogorša situaciju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here