pixabay.com
Istanbul

Ako bismo vas pitali koje je najposećenije mesto na svetu, rekli biste London, Rim, Pariz, Barselona, Njujork, Bangkok…

Ipak, vaš odgovo bio bi pogrešan, jer je najposećeniji grad iznenađenje.

Istanbul u Turskoj preuzeo je krunu za najveći broj posetilaca širom sveta.

Prema podacima kompanije za istraživanje tržišta Euromonitor International, tokom 2023. godine ova metropola je ugostila 20,2 miliona posetilaca.

Možda ipak i nije veliko iznenađenje da Istanbul zauzima prvo mesto, s obzirom na njegovu arhitekturu, fascinantnu istoriju, plus neverovatne delikatese i čaj.

Li Dobson, osnivač turističkog sajta Travel City kazao je da je Istanbul magnet za putnike iz Ujedinjenog Kraljevstva i turiste širom sveta, zahvaljujući svojoj bogatoj tapiseriji kulture, istorije i geografije koja ga čini jedinstveno fascinantnim.

– Smešten na dva kontinenta, Evropi i Aziji, Istanbul nudi neuporedivu mešavinu istočnih i zapadnih tradicija, vidljivih u njegovoj arhitekturi, tradiciji i svakodnevnom životu – navodi.

Posle Istanbula, na listi najposećenijih gradova nalazi se London koji je zauzeo drugo mesto, zatim ide Dubai na trećem i još jedna turska destinacija – Antalija – na četvrtom mestu, prenosi Metro.

Lista najposećenijih gradova na svetu

– Istanbul
– London
– Dubai
– Antalija
-Pariz
– Hong Kong
– Bangkok
– Njujork
– Kankun
– Meka

2 COMMENTS

  1. Bila u junu prošle godine. Moje oduševljenje ne može se opisati. I evo jos uvek razmišljam kako da odem opet. Vise nego sigurno ću to učiniti samo ne znam kada.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here