EPA/Kusthrim Ternava

Istraživač instituta Demokratija plus Emir Abraši izjavio je da je očekivao više od dijaloga od vlade na čijem je čelu Aljbin Kurti, kao i to da je dijalog razlog izolacije Kosova u međunarodnoj areni.

– Pitanje dijaloga je jedan od razloga međunarodne izolacije kroz koju Kosovo sada prolazi. Bilo je nekoliko poseta SAD i ni u jednoj nije uspeo da se sastane čak ni sa stalnim američkim predstavnikom u UN, a kamoli sa visokim predstavnikom Bajdenove administracije. Došlo je do zastoja za poziv Kosovu na Samit demokratije, ali je to prevaziđeno. Bila je to poruka koju je Bajdenova administracija poslala – rekao je Abraši u emisiji “Desk” na KTV.

Sa Abrašijevim stavom nije se složio poslanik Pokreta Samoopredeljenje Haki Abazi, koji ne samo da nije prihvatio da je Kosovo u izolaciji, već je dodao da postoji dinamika međunarodnih susreta kao nikada do sada.

– Moramo da pazimo na način na koji pokrećemo to pitanje. Ne da nema izolacije, nego je suprotno. Kosovo kao nikad ranije ima veliku dinamiku međunarodnih susreta. Neophodno je razumeti okolnosti u kojima se te posete dešavaju i potrebno je razumeti kako funkcioniše američka administracija pre nego što date takve ocene – rekao je Abazi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here