Youtube/Access
Bar Rafaeli

Izraelski sud osudio je Bar Refaeli i njenu majku zbog utaje poreza, čime je okončano dugotrajno suđenje protiv top modela i njene porodice.

Bar Refaeli i njena majka Zipi priznale su da su utajom poreza sebi obezbedile korist od oko deset miliona dolara. Rafeli je osuđena na devet meseci društveno korisnog rada, a njena majka, koja je bila njen agent, na 16 meseci zatvora. Majka i ćerka će takođe morati da plate milion i po dolara kazne uz deset miliona koje će morati da vrate državi.

Dugotrajno suđenje narušilo je predstavu o poznatom modelu kao neformalnom ambasadoru njene zemlje, ali je Refaeli i dalje popularna javna ličnost. Prošle godine manekenka je bila domaćin Evrovizije održane u Tel Avivu.

Izraelski zakon o porezu određuje prebivalište na osnovu toga da li je osoba provela veći deo godine u zemlji ili ne. Refaeli je tvrdila da nije provela veći deo godine u svojoj zemlji i da zbog toga nije plaćala porez za određene godine. Međutim, tužilaštvo je odbacilo njene tvrde i optužilo je za lažne informacije.

Na prethodnim saslušanjima, izraelski sud je odlučio da veza između poznate manekenke i glumca Leonarda Dikaprija ne može da se smatra porodičnom zajednicom i da Refaeli zbog toga ne može da se poziva na njegovo prebivalište u SAD kako bi opravdala utaju poreza.

Advokati top modela izjavili su da Refaeli nije imala nameru da izbegne plaćanje poreza.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here