Tanjug
Ana Brnabić

Predsednica Vlade Ana Brnabić upitala je kako je predsednica tzv. Kosova Vjosa Osmani ušla u Španiju, s obzirom na to da ta zemlja ne priznaje pasoše tzv. Kosova.

Dodala je da ne zna da li je Osmani, u tom slučaju, ušla sa srpskim pasošem u Španiju.

Brnabićeva je za TV Pink istakla da jučerašnja izjava za medije predsednika Vučića najbolje opisuju našu politiku, a to je da se mi nikada nismo borili za sankcije bilo kome, uvek smo se trudili da mislimo o našem narodu i građanima, kako bismo obezbedili bolji životni standard našim građanima.

– Sa druge strane, imate one koji se uvek zalažu za kažnjavanje Srba i nije im važno ništa drugo, ni kako žive njihovi građani, niti išta. I to je jedina njihova politika – navela je ona.

Ukazala je da se to jasno vidi i iz izjave predsednice privremenih prištinskih institucija Vjose Osmani, koja je rekla da ne želi da razgovara sa Vučićem dok mu se ne uvedu sankcije.

– To znači da ih ne zanima ni mir, ni stabilnost, deeskalacija, već ih jedino zanima da se kazni Beograd i to praktično ide u dalju eskalaciju – rekla je Brnabićeva.

8 COMMENTS

  1. albanskim pasosem. ali kako idu kamioni sa kosova sa kosovskim oznakama u grcku. jel mogu u srbiju ili to grci videli?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here