Youtube/FAMA Methodology
Dejtonski sporazum

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u Banjaluci da je danas poseban dan u istoriji ovih prostora i naroda, jer je pre 26 godina zaključen Dejtonski mirovni sporazum, ali da je upitno šta je od njega danas ostalo.

Dodik je poručio da je Republika Srpska ostala verna i nije odustajala od slova Dejtonskog sporazuma, i onda kada su drugi sprovodili duh Dejtona, praveći masakr od sporazuma.

– Danas, kao što je bilo i prethodnih 25 godina, BiH je međunarodni protektorat, koji s vremena na vreme liči na koloniju zapadnih zemalja – rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je rekao da su stranci u BiH, vršeći silu, menjali Dejtonski sporazum kroz četiri stranca – visokog predstavnika i tri strane sudije u Ustavnom sudu BiH.

Dodik je naglasio da je Dejtonski sporazum u sebi imao nekoliko važnih odredaba koje su omogućile da se zaustave ratni sukobi, a da je među ključnim ta da su Srbi, Hrvati i Bošnjaci prihvaćeni kao konstutitivni narodi, i da se Bosna i Hercegovina sastoji od dva entiteta – Republike Srspke i FBiH.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime