Jat: Besplatno osiguranje za putnike

0

Jat brine o zdravlju građana Srbije

 

"Besplatno zdravstveno osiguranje za naše putnike pokazuje da o njima vodimo računa i u avionu, i van njega. Želimo da zaslužimo poverenje putnika, kako bi nam se uvek vraćali i leteli nacionalnim avioprevoznikom", rekao je tim povodom Srđan Radovanović, generalni direktor "Jat ervejza".

On je dodao da će "u takmičenju mnogobrojnih aviokompanija u uslovima svetske krize vazdušnog saobraćaja, najuspešnije biti one koje budu umele da se prilagode novim uslovima i tačno odgovore na potrebe i očekivanja putnika".

Građani Srbije – čije zdravstvene knjižice ne važe u Evropskoj uniji, a koji treba da budu zdravstveno osigurani tokom boravka u inostranstvu – imaće, uz povratnu kartu "Jata", osiguranje koje će pokrivati troškove do 5.000 evra, pod uslovom da oni nastanu zbog iznenadne bolesti ili posledica nesrećnog slučaja do kojeg je došlo za vreme boravka u inostranstvu.

Osiguranje će obuhvatiti neophodnu medicinsku pomoć putniku, ambulantno i bolničko lečenje, neophodne lekove i sanitetski materijal, prevoz do najbliže bolnice, neodložne operacije zbog akutnih bolesti, stomatološki tretman zbog akutnog problema, prevoz do zemlje prebivališta i druge vrste pomoći, navedeno je u saopštenju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here