Jeftine kamere sakrile potpaljivače

0

Zakazala kineska oprema: Požar u Ambasadi SAD
 

Međutim, "Vesti" saznaju u MUP-u Srbije da je otkrivanje osoba koje su zapalile ambasade otežano pošto je američka ambasada dostavila loše snimke, budući da su imali nekvalitetne kineske bezbednosne kamere.

– Vlasti SAD su nam dali sve snimke s bezbednosnih kamere kako bismo pokušali da indentifikujemo učesnike paljevine. Međutim, oko ambasade su bile postavljene neke kineske kamere slabog kvaliteta, s vrlo lošom rezolucijom. Zbog toga nam je godinama predstavljalo problem da identifikujemo učesnike. Jer se vrlo malo videlo zbog lošeg kvaliteta snimka, ali i zbog dima koji je kuljao oko zgrade ambasade – saznaju "Vesti" u MUP Srbije.

Među onima čija se uloga u paljenja ambasada ispituje jeste i tadašnji vrh Žandarmerije.

– Pripadnici Žandarmerije su bili raspoređeni svuda po Beogradu. Kad je Protivteroristička jedinica krenula u spasavanje ambasada, sa njom su krenuli i žandarmi, koji su odjedanput nestali u poprečnim ulicama. Tada se nije znalo ko je to naredio. Ispitaće se i uloga generala Borivoja Tešića, tadašnjeg komandanta Žandarmerije, koji je izvesno vreme bio nedostupan tokom protesta – dodaje izvor "Vesti" iz MUP Srbije.

 

Još bez smena u MUP

Povodom najava smena u policiji, ministar Stefanović istakao je da se radi temeljno i da će na funkcije biti postavljeni pravi ljudi. On međutim kaže da još nije predviđena smena direktora policije.
– Ne mogu sada da kažem ko će biti smenjen. Sprovodi se velika akcije sektora unutrašnje kontrole i ispitivanja rada svih uprava u Srbiji, a naročito njihovih čelnika – kazao je Stefanović.

Ministar Stefanović rekao je da se ispituje i da li su uopšte izdata naređenja da se zaštite ambasade SAD i Nemačke u protestima zbog jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova. Prema njegovim rečima, postoje novi dokazi i biće saslušani svi koji su bili u lancu komandovanja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here